7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Anadolu Lisesi öğrencileri bina istiyor

MİDYAT'TA ANADOLU LİSESİ YAPILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Mardin'in Midyat ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan bir grup, ilçede Anadolu Lisesi için bina yapılması amacıyla ortak basın açıklamasında bulundular.

Hükümet Konağı önünde yapılan basın açıklamasına, Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) Mardin Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Eğitim-Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Zekeriya Atilla, Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Efetürk, Midyat Genç Kalemler Derneği (MİGDER) Başkanı Fatih Maral, Midyat Aktif Öğretmenler Derneği (MİAD) Başkanı Mehmet Ak, öğretmenler, veliler ve Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Öğ-Der Şube Başkanı Mehmet Yıldız, yıllardır neden Anadolu Lisesi binası yapılmadığının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Anadolu Lisesi 2004 -2005 öğretim yılında eğitimine Midyat İmam Hatip Lisesi'nin bir bölümünde başladı. Ardından bir yıl sonra da Kocatepe İlköğretim Okulu'na ait bir bölümde eğitime devam eden Anadolu Lisesi'nin ve 3. yıl mezunlarını verecek olmasına rağmen halen kendisine ait bir binası yoktur" dedi.

Yıldız, "Okulun 6 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen halen binası bulunmamaktadır. Mevcut binanın lavabodan penceresine kadar her şey ilköğretime göre yapıldığından lise öğrencilerinin kullanımına uygun değildir. Derslikler yetersiz kaldığından kütüphanesi laboratuarı bulunmayan bir Anadolu Lisesi. Eğitime başladığı 2004 yılından beri bu yıl inşaatına başlanacak. Arsa tahsisi yapıldı 4,5 trilyon kaynak ayrılmış denmesine rağmen hala somut bir adım atılmamıştır. Midyat'ta Anadolu Lisesi'nin bir an önce yapılaması için; Sayın Valimizi, İl Milli Eğitim Müdürünü ve tüm yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz" diye devam etti.

Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nurtaç İraz, "Biz acilen bir bina istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Anadolu Lisesi'nin olmaması ve ilk öğretim binasının bir kıytırık köşesinde eğitim görmesi bence çok büyük bir yanlış çok büyük bir hatadır" diye konuştu.

Faruk İraz adlı öğrenci velisi, yüz bin nüfuslu bir ilçe olmasına rağmen bir Anadolu Lisesi'nin binasının olmayışının ayıp olduğunu söyleyerek, "Cizre gibi bir ilçede Anadolu Fen Lisesi var. 2004'ten beri Kocatepe İlköğretim Okulu'nda tedrisat görmektedirler. Bu da bir ayıptır. Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne lütfen bir an önce bu problemin üzerine gidilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Bir an önce bu işin çözülmesini istiyoruz şeklinde" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

MİDYAT'TA ANADOLU LİSESİ YAPILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI
MİDYAT'TA ANADOLU LİSESİ YAPILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI
MİDYAT'TA ANADOLU LİSESİ YAPILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 10:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?