8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Anadolujet'in tanıtım toplantıları başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olan Anadolujet'in 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara merkezli uçuşlara başlayacak olması dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlattığı tanıtım toplantılarının ilki Mardin'de düzenlendi.

Büyük Mardin Oteli'nde THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu başkanlığında düzenlenen toplantıya THY Bölge Müdürleri, Anadolu bayileri, il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları (STK) başkanları katıldı. Anadolujet'in iç hatlara yönelik bir proje olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, bu proje ile herkesimden herkesi uçurmayı hedeflediklerini söyledi. Anadolujet ile 23 Nisan'dan itibaren Ankara merkezli 20 şehre her gün uçak seferi düzenleyeceklerini açıklayan Hamdi Topçu, THY olarak şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş konsepti başlattıklarını ifade eden Topçu, "Yolcularımız, THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacaktır. THY olarak çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne alıyoruz. Şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmek. Anadolujet bu yolda önemli bir adımdır" diye konuştu.

FİYATLAR 29 YTL'DEN BAŞLIYOR

Anadolujet ile yolculuk yapacakların THY konforuna sahip olacaklarına işaret eden THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Topçu, 29 YTL'den başlayan fiyatlarla kara ulaşımı ile rekabet edeceklerini belirtti. Anadolu insanının uçma hayalini gerçekleştireceklerini söyleyen Hamdi Topçu, "20 noktadan Ankara'ya, Ankara'dan 20 noktaya" sloganı ile uçağa hiç binmemiş kişilerin bu yöndeki taleplerinin de karşılandığını belirtti. Konuşmasında siyasi kaygılardan dolayı her şehre bir havaalanı yatırımının yanlış olduğunu kaydeden Topçu, bunun yerine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi bölgesel havaalanlarının kurulması ve öne çıkarılması gerektiğine dikkati çekti. THY olarak ilerleyen günlerde bir televizyon kanalı açmayı da düşündüklerini belirten Topçu, televizyon kanalında hem THY'yi hem de Türkiye'nin destinasyon ilan edilen bölgelerini tanıtacaklarını söyledi. Mardin'in sahip olduğu turizm potansiyelini artırmak için THY olarak katkıda bulunacaklarını belirten Topçu, Mardin Vali Vekili Yavuz Selim Süzer'e THY'nin bütün uçaklarında Mardin'in 40 dakikalık tanıtım filmlerini gösterime sokacakları sözünü verdi.

Toplantıda konuşan THY Gelir Yönetimi Başkanı Sami Alan, Anadolujet'in operasyonel ve ticari faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Toplantı sonunda ayrıca THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı'ya günün anısına hediye verdi. Anadolujet'in tanıtım toplantılarının Mardin'den başlamasının tarihi kente verdikleri önemi gösterdiğini belirten THY Diyarbakır Bölge Müdürü Ekrem Erçek ise, otobüs biletlerden bile daha ucuz olan uçak biletleri ile bölge halkının uçuş özlemini gidereceklerini söyledi.

Anadolujet uçuşları 23 Nisan'da başlayacak ve Ankara merkezli olmak üzere her gün; İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı olarak uçacak. Vergi hariç 29 YTL olan Anadolujet uçuş biletlerini ucuz temin etmek isteyen vatandaşlar erken bilet almaları konusunda uyarılırken bilet fiyatlarının her zaman 29-54 YTL arasında değişeceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 18:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet zor IP: 78.168.53.xxx Tarih : 20.04.2008 19:35:31

Anadolujet??in 23 Nisan??da başlayacak seferlerinde maalesef Sivas bulunmuyor. Anadolu??nun kalbinin attığı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Anadolujet??ten nasibini alamadı. Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Erkut??un Sayın Cumhurbaşkanımız Gül??le yaptığı görüşmede sözünü aldığı Anadolujet??i Sivas Samsun??a kaptırdı. Ankara-Samsun :419 km Ankara-Sivas:442 km olmasına rağmen Anadolujet reklamlarında yer almayan Samsun??u uçuşlarına dahil ederken Sivas??ı unuttu? Zaten biz Trakyadayız? :)