5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

ANAP'tan Nevruz uyarısı

Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, Nevruz Bayramı'nın huzur içinde geçmesi için bazı uyarılarda bulundu. 

Nevruz Bayramı öncesinde bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Çelik, bayramın kardeşlik ve birlik duygularının pekiştiği bir ortamda geçmesi için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, bölge insanı olarak geçmişten ders alınması gerektiğini söyledi. 

Bu konuda herkesin sağduyulu davranmasını ve hiçbir provokasyona alet olmadan bayramı kutlamasını isteyen Çelik, "Geçmiş yıllarda terör örgütü PKK bağlantılı provokatif olaylar, bölgeye büyük zarar vermiş ve bu konuda bölge insanı ve ekonomisi büyük yaralar almıştır. Buradan hareketle, yaklaşmakta olan Nevruz Bayramı'nın huzur içinde geçmesi için herkese önemli görevler düşmektedir. Önemli olan, olayların meydana gelmesinden sonra müdahale etmek olmamalıdır. Bunun için özellikle bölge milletvekillerinin dini bayramlarda olduğu gibi Nevruz Bayramı'nda da bölgeye gelip siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerini yanlarına alarak bayramı beraber geçirmeleri ve bu konuda meydana gelebilecek provokatif olayların önüne geçilmesi konusunda azami gayret göstermeleri gerektiğine inanıyorum" dedi. 

Türkiye'de en çok bölgemizde renkli bir şekilde kutlanan Nevruz'un suiistimal edilmemesi için herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet eden Çelik, "'Nevruz' deyince akla terör faaliyetleri gelmemelidir. 'Nevruz' denince akla 'dostluk', 'kardeşlik' ve 'baharın gelişi' gelmelidir. Her zamankinden çok bölgemizin huzura ihtiyacı vardır. Bölge insanının bu duyarlılığı göstereceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle bölgemizde ve bütün Orta Doğu'da kutlanmakta olan Nevruz Bayramı'nın huzura katkı sağlayacağı temennisiyle olaysız ve huzur içerisinde geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 11:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan dost IP: 88.234.177.xxx Tarih : 19.03.2007 20:45:46
anavatan partisi çok bir partidir süleyman çelik mardinin ileri gelen birisidir onun bu uyarısı dikkate alınır inşallah