4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Anlamlı 'çay' daveti

Mardin İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan’ın eşi Zehra Nalan Taşhan, şehit ve malul aileleri yararına çay partisi düzenledi. Polisevi Sosyal Tesisleri’nde, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara gösterdiği duyarlılıkla tanınan İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan’ın eşi Zehra Nalan Taşhan, 300 davetlinin katıldığı çay partisi düzenledi.

Şehit ve malul ailelerinin çocuklarına eğitim bursu sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen çay partisine, Mardin Valisi Temel Koçaklar’ın eşi Sebahat Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu’nun eşi Ferda Pamukçu ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Çay partisinde bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Eşi Zehra Nalan Taşhan, toplanan yardımlarla sistemli bir şekilde şehit ve malul ailelerinin ihtiyaç sahibi çocuklara yardım yapılmasında Polis Ailelerini Koruma Derneği ve kadınlara büyük bir görevler düştüğünü söyledi.

Şehit ve malul aile ve çocuklarına sahip çıkmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten Taşhan, "Biz her zaman şehit ailelerinin yanındayız, maddi yönden de her zaman imkanlarımız ölçüsünde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu partiden elde edilecek gelir ile yine şehit ve malul ailelerinin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Şehit ve malul ailelerinin sorunlarını, sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz. Bu her vatandaşın temel görevidir. Bu alanda biz polis eşlerine ve sorumluluk taşıyan bayanlara daha büyük görevler düşer inancındayım" dedi.

Taşhan aynı zamanda Polis Ailelerini Koruma Derneği olarak görevi başında şehit olan teşkilat personellerinin geride kalan eş ve çocuklarına genel merkezden yiyecek ve para yardımı yapıldığını ve yine her yıl olmak üzere bin 500 öğrenciye karşılıksız burs ve 200 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 20:39:02
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 20:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?