5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Anma töreninde PKK lanetlendi

Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Akyürek ve Ormancık köylerinde 13 yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen 11 çocuk 21 vatandaş, sloganlar eşliğinde anıldı. Anma törenine katılan bin dolayında vatandaş, teröre lanet yağdırdı. 

21 Ocak 1994 tarihinde terör örgütü PKK tarafından Ormancık ve Akyürek köylerine yapılan baskında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişi, hunharca katledilişlerinin 11. yıldönümünde civar köylerden gelen vatandaşlar tarafından anıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Savur Kaymakamı Kaya Çelik, devlet ve millet düşmanlarının artık kendilerini gizleme ihtiyacı duymadığını, fikirlerini, kinlerini ve zehirlerini demokrasi ve hukuk düzeni altında apaçık ortaya koyduklarını söyledi. İnsan haklarının sadece teröristler söz konusu olduğunda gündeme gelmemesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Çelik, yaşanan katliam vahşetlerini unutmadıklarını ve bundan sonra da unutmayacaklarını ifade ederek, "Şehitlerin ve masum insanların, hele hele çocukların ve bebeklerin de yaşam hakkı olduğu unutulmamalıdır. Bizler, binlerce yıldır bu topraklarda aynı amaç ve gaye için birlikte kardeşçe yaşadık. Bu dönemde birliğimize yönelik çok oyunlar oynandı; ancak hiçbiri başarılı olamadı, olamayacaktır. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü ve ulus devleti parçalamak için yıllardır oynanan oyunlar, artık kimseyi kandıramaz" dedi. 

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mehmet Arı, yıllardır terör illetinden halkın mağdur olduğunu, barış içinde yaşamak isteyen ilçe halkının bu davranışına terör örgütünün tahammül edemediğini dile getirerek şöyle dedi: 

"Eli kanlı terör örgütü, uzaktan patlatılan mayın ve bombalarla masun insanlarımızın canına kastetmekte, hain ve kalleşçe savunmasız insanlara zarar vermektedir. Halk için mücadele demek, masum vatandaşlarımızı hedef alan terörist saldırılar yapmak değildir. Halk için mücadele; halkın emeğine, huzuruna ve değerlerine saygılı olmak demektir. Demokrasi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü mensupları ve onların uzantıları, en temel insan hakkı olan 'yaşama hakkını' hiçe saymakta ve masum insanlarımızı hedef almayı sürdürmektedir. Devlet ve milletimizin eli kanlı çocuk katillerine vereceği cevap açıktır. Huzur ve güvenin temini için bir 20 yıl ve 40 bin can daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Katledilen vatandaşlarımızı rahmetle anarak, geride kalanlara başsağlığı diliyorum."
 
İlçe Müftüsü Ünsal Uçar, 21 Ocak 1994 tarihinde terör örgütü PKK tarafından katledilen 11 çocuk 21 vatandaş için dua okudu. Köy Muhtarı Barzan Gül ise, devletin bölünmez bütünlüğüne inanmış insanların, şanlı bayrağın altında yaşamaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, katledilenlerin ismini tek tek okudu. Anma törenine çevre köylerden katılan vatandaşların yanı sıra ellerinde katliam fotoğrafları taşıyan kız ve erkek çocuklar, "Bu bayrağın altında yaşamaktan gurur duyuyoruz. Artık çocuklar katledilmesin, analar ağlamasın, kimse yetim kalmasın. Dağdakiler gelsinler, devlete teslim olsunlar. Terör ve gözyaşı istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Ormancık katliamında teröristlerin köylerine haince saldırdığını anlatan köy korucusu Ahmet Turan, teröristlerin köylerine yönelik yaptığı ilk baskında köy korucularıyla birlikte onlara karşı koyduklarını ve onları geri püskürttüklerini söyledi. Turan, "Ertesi gün sayılarını arttıran teröristler, köye yaptıkları hain baskında köyde bulunan 11'i çocuk 21 kişiyi acımasızca katletti. Köyde bulunan 5 çocuğumu katlettiler.
Çocuklarımın gözlerini çıkardılar, parmaklarını kestiler, büyük oğlumun başına 30 kurşun sıktılar. Gözü dönmüş vahşi vampirler gibi masum insanları katlettiler. Allah, onların belasını verecek. Biz bu ülkenin vatandaşı olarak her zaman terör örgütüne karşı gücümüzle savaşmaya hazırız" ifadelerini kullandı. 

Anma törenine katılan bin dolayında vatandaşın açtığı "Katledilen çocuklar burada, İHD nerede?" "Anneleri yavrusuz, çocukları mutsuz bırakan teröre lanet olsun" yazılı pankartlar dikkat çekti. Vatandaşlar uzun süre "Kahrolsun PKK. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle mezarlık yolunun kapalı olmasından dolayı vatandaşlar, mezarlığı ziyaret etmeden köyden ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?