8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Anuk'a anlamlı ödül

SAKATLAR DERNEĞİ MARDİN ŞUBE BAŞKANI ANUK'A ÖDÜL

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından 'Başarılı Başkan' ödülüne layık görüldü. Anuk, "Genel Merkez tarafından bana layık görülen Başarılı Başkan ödülünü almaktan bir Mardinli olarak gurur duydum" dedi.

Mardin'de Avrupa Birliği (AB) hibe projeleriyle engellilere istihdam alanları açarak bir ilke imza atan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hasan Anuk, dernek tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Anuk, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi tarafından 81 il başkanı arasından ilk 3 sıraya girerek yılın en başarılı başkanı ödülünü aldı. Anuk, ödülünü Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven'in elinden aldı. Mardin'de sakatlara yönelik göstermiş olduğu üstün başarılar nedeniyle üyelerin gönlünde taht kuran Hasan Anuk "Başarılı Başkan" ödülünü almaktan gurur duyduğunu söyledi.

Bölge ayrımına girmeksizin kendilerine başvuran herkesi değerlendirmeye alan ve bugüne kadar bin 500 adet tekerlikli sandalye ve yaklaşık 500 koltuk değneği dağıtarak, "Engelileri seven Başkan" lakabını alan Sakatlar Derneği Şube Başkanı Anuk, "En büyük mutluluk engelli ve sakat vatandaşlarımızın sevinmesidir. Bütün imkanları onlar için kullanmaktan hiçbir zaman çekinmedim. Ben onlar için varım onlar da benim için vardırlar" diye konuştu.

Engellilerin sorunlarına gereken duyarlılığın gösterilmesini isteyen Anuk, bu yöndeki önlemlerin zamanında alınmasının toplumun ve özellikle de yöneticilerin öncelikli görevlerinden olduğunu ifade etti. Anuk, bu konuda yetkilileri göreve çağırdı. Anuk, engellilerin bu toplumun temel gerçeği olduğunu belirterek, tüm toplum kesimlerinin engellilere imkanları ölçüsünde sahip çıkması gerektiğini söyledi. Engellilere acıma duygusu içerisinde yaklaşılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Anuk, engellilerin yaşam tarzına yönelik bir dizi yapılanmaların da ortaya konulması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 11:02:03
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?