8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Arınç cami açılışına katıldı

DEVLET BAKANI ARINÇ MARDİN'DE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

Mardin'de Mehmet Edip-Fatma Yüksel Camii, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı caminin açılış törenine Devlet Bakanı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mehmet Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey, Müftü Mehmet Kızılkaya, çok sayıda bölge milletvekili ve Yüksel ailesinden holdingin kurucusu hayırsever işadamı, TBMM Üstün Hizmet Ödülü Sahibi Mehmet Edip Yüksel, eşi Fatma Yüksel ve çocukları Halil Yüksel, Hakkı

Yüksel, Sibel Yücesoy, Mine Tutuk, Serpil Yüksel ile birlikte Mardinli vatandaşlar katıldı. Taziye evi, Kur'an Kursu, işyerleri, lojman ve morguyla Mardin'in en büyük kapasiteli cami kompleksi olan Mehmet Edip - Fatma Yüksel Camii, yaklaşık 2 bin kişiye ibadet etme imkanı sağlayarak Mardin'in en büyük camisi olma özelliği kazandı.

 

CAMİDE ARTUKLU MİMARİSİNİN BÜTÜN MOTİFLERİ KULLANILDI

Toplam maliyeti 3 milyon TL olan cami 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde; 18 metre çaplı bir büyük ana kubbe, 3 küçük kubbe ve 2 yarım kubbe mimarisiyle inşa edildi. Mardin mimarisinin tüm özelliklerini gösteren cami başta Artuklu mimarisi olmak üzere Türk - İslam ve Arap mimarisi özelliklerini de taşıyor. Cami aynı zamanda Osmanlı tarzını da açık bir şekilde yansıtırken özellikle Mardin'e has olan taş mimarisinin camide Osmanlı stilinin de işlendiği bildirildi. İlk defa taş oymacılığının kullanıldığı

camide; her taş dantel gibi işlenerek, makine kullanılmadan tamamen el emeği ile taş mimarisinin bütün güzelliği gözler önüne serildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Mardin protokolünün açılış kurdelesini kesmesinden sonra; vatandaşlar camiyi gezdi. Mihrapta bulunan 8 yarım daireyi anlatan hayır sahibi Edip Yüksel, 8 yarım dairenin anlamının cennete açılan 8 kapı olduğunu belirtti.

3 bin kişiyle beraber iftar açan Bakan Arınç ve beraberindekiler daha sonra Kur'an-ı Kerim ziyafeti dinledi.

DEVLET BAKANI ARINÇ MARDİN'DE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
DEVLET BAKANI ARINÇ MARDİN'DE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:03:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 19:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil aslan IP: 85.96.232.xxx Tarih : 4.09.2010 03:27:15

bu cami akp miletvekili cünet yukselın yaptığı camı enteresan adı hiç geçmio kendısıde yok neden acaba allah kabul etsin çok guzel bir cami allah razı olsun.