5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Artuklu Üniversitesi Kurulu toplandı

Mardin Artuklu Üniversitesi ilk yönetim kurulu ve senato toplantısını, İstasyon mevkiinde bulunan Rektörlük binası toplantı salonunda yaptı.

Rektör Serdar Bedii Omay, ilk toplantılarını basına açık olarak yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi yönetim kurulu ve Senatosu'nun ilk toplantısında akademik kadroların görüşülerek YÖK'e bildirileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, geçmiş dönemlerde fakülte kurulmasına dönük alınan kararları yetkisini kullanarak görmezlikten geleceğini söyledi. Sosyal bilimlerin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Rektör Omay, "Toplantımız gelişme sürecinde önemli bir basamaktır. Kararların çıkartılması ve ilgili kurumlara iletilmesi önemli bir aşamadır. İlk toplantımızı basına açık yaparak, gündemi halkımızla paylaşmak istedik. Kadromuzu deneyimli, öğretim görevlilerinden oluşturmayı amaçlıyoruz. Fırat ve Harran Üniversitelerinin kuruluşunda yer alan Prof. Dr. Gürbüz Aksoy'u rektör yardımcılığına atadık. Deneyim ve tecrübelerinden büyük ölçüde yararlanacağımıza inanıyorum. Şu anda Diyarbakır'da eğitim hizmetini sürdüren Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akın'ın deneyimlerinden yararlanacağız. Mardin tarihi bir kent. Bu bakımdan
Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne önem veriyoruz. Fakülteyi bir an önce Mardin'e taşımak ve büyütmek istiyoruz. Kentin bu fakülteye ihtiyacı var. Önceliklerimize göre diğer fakülteleri de hayata geçireceğiz" dedi.

Üniversite yerleşke alanında zemin etütlerine başlandığını ifade eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Omay, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) gelen yerleşke projesi üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) geçtikten sonra, temel atılacağını söyledi. Fakülte temellerinin ne zaman atılacağı konusundaki bir soruya ise Omay, "Tarih vermek istemiyorum. İşlerin yavaş yürümesinden ben de muzdaribim. En kısa zamanda bürokratik işlerin tamamlanmasını istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Rektör Omay, yönetim kurulu ve senato üyelerini basına tanıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?