5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Atlanta Heyeti Mardin'de

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Atlanta Kennesaw Üniversitesi'nden gelen anabilim dalı başkanlarından ve çeşitli dallarda öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyeti Mardin'de ağırladı.

Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in heyetle birlikte düzenlediği ve Mardin Valisi Hasan Duruer'in de katıldığı toplantıda, Belediye Başkan yardımcısı Deniz Beşenk, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Mardin'i dünyaya tanıtmaya kararlı olduğunu belirten Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, ABD Georgia eyaletinin en büyük kenti ve başkenti olan Kennesaw'da geçtiğimiz yıl yapılan 'Türk Yılı' etkinliklerine özel davetli olarak çağrıldığını ve Kennesaw Üniversitesi'nde öğrenci ve öğretim üyelerine, 'Türkiye'de Siyaset' konusunda konferans verdiğini söyledi. Konuklarının onuruna bir yemek veren Şahkulubey, Mardin'in Venedik ve Kudüs'ten sonra dünyanın üçüncü antik kenti olduğunu söyledi.

Kentsel Dönüşüm projesi uygulamasını başlattıklarını anlatan Şahkulubey, "Projenin tamamlanmasıyla Mardin tam bir açık hava müzesi kenti olacak. Biz tüm dünyaya örnek olabilecek bir hoşgörü ortamını paylaşıyoruz. Hıristiyan, Süryani, Yahudi vatandaşlarımızla avlularımız birbirine karışıyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu birlikteliği bulamazsınız. Sayın Başbakanımızın öncülüğünde başlatılan Medeniyetler İttifakı Projesi'ne anlam kazandıran, bir arada yaşama kültürünü benimsemiş bir toplumuz. Ezan sesleri ile çan seslerinin birbirine karıştığı, Süryani ilahileri ile Müslüman yakarışlarının aynı semaya yöneldiği bir atmosferi şu an sizlerle paylaşıyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 7 bin yıllık bir tarihi dokuyu keşfediyoruz. Bu atmosfer içinde sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Eminim ki ülkemizi, Mardin'imizi dünyaya açacak kapılar aralanmıştır" dedi.
Mardin'in sadece ABD veya başka ülkelere gidilerek anlatılamayacağına vurgu yapan Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, "Amerikalıları, dünyanın diğer yerlerinden insanları getirip buraları gezdirmek, onlara bu havayı teneffüs ettirmek gerekir" şeklinde konuştu.

Mardin'de bulunmaktan memnun olduklarını ifade eden Kennesaw Üniversitesi heyeti, dünyanın birçok ülkesini gezdiklerini, ancak Türkiye'deki kadar sıcak ve bir ilgiyi hiçbir yerde görmediklerini ifade ettiler. Mardin'in tarihi dokusuna, şehir kimliğine hayran kaldıklarını belirten heyet, Şahkulubey'e ilgisinden dolayı teşekkür ettiler. 
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 22:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?