3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Avrupa Birliği fonları tanıtıldı

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler tarafından sağlanan fonların tanıtılması için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Mardin'de tanıtım toplantısı düzenlendi. 

İl Özel İdare Meclisi'nde düzenlenen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetkililerin yanı sıra, Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, kamu kurum amirleri, AB'den daha önce fon alan kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

Toplantıda öncelikli olarak daha önce kullandırılan AB fonlarıyla ilgili bilgi ve deneyimler paylaşıldı. 

Yeni dönemde katılım öncesi Türkiye'nin kullanımına açılacak AB fonları hakkında bilgi veren bakanlık yetkilileri, hazırlanan projelerin finanse edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma için kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'nin kullanabileceği AB fonlarıyla ilgili birçok seçenek ve fırsatların sunulduğunu ifade etti. AB'ye üye ülkelerin, katılım fonlarının programlanması, hazırlanması ve uygulanması süreciyle fonların kullanılması ve fonların kullanımında yerine getirilmesi gereken yükümlülükler hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, mali yardım fonları kapsamında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve yatırıma destek projelerine öncelik verildiği kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?