7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Avrupalı öğrencilerden Vali'ye ziyaret

Mardin'in tarihi ve kültürel zenginliklerini tanımak için Avrupa'nın 8 ülkesinden gelen 11 üniversite öğrencisi Mardin Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge'yi ziyaret etti.


Ankara Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri ile Toplum Gönülleri Vakfı aracılığı ile düzenlenen Uluslararası Mardin Dönemsel Yaz Projesi kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından olmak üzere toplam 35 üniversite öğrencisi Mardin tarihini ve kültürünü öğrenmek için tarihi kente geldi. 'Kültürlerarası diyalog' temalı olan projede gençler Mardin'in tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı bulacaklar.


Öğrencileri kabulünde tarihi kent hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge bir ay sürecek olan projede gönüllü öğrencilerin daha çok Mardin'e özgü el sanatları olan bakırcılık, kilim, telkari gibi atölyelerde çalışacaklarını söyledi. Tarihi kentin sahip olduğu mimari, tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılması ile yurtdışında da hak ettiği yeri alacağını söyleyen Ulugölge, öğrencilerden gittikleri yerlerde Mardin'i tanıtmalarını istedi. Proje hakkında bilgi veren Mardin Gençlik ve Kültür
Evi Koordinatörü Yusuf Kurt ise proje kapsamında ayrıca Kızıltepe'de iki köy okulunun onarım, temizlik, ve çevre düzenlenmesinin yapılacağını söyledi.
Türkiye'nin değişik illerinden ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençler için Mardin merkez, Midyat ve Hasankeyf'e çeşitli geziler düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 18:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?