5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Avuka'nın hızına yetişilmiyor

Mardin’in duayen gazetecisi ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka’nın Türkçe, İngilizce ve Süryanice hazırladığı kitabının 5. baskısı yayınlandı.

Yurt içinde ve yurt dışında açtığı sayısız sergiler ve yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle “Mardin” denilince akla gelen ilk isim olan Avuka’nın 5. baskı kitabı beğeniyle karşılandı.

Mardin’i seven her Mardinlinin bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Adnan Avuka kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Bugün Mardin adına bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkçe, İngilizce ve Süryanice hazırladığım kitabımın 5. baskısı çıktı. Kitabıma çok yoğun ve memnun edici bir ilgi var. Mardin’i tanıtmanın, Mardin’i fotoğraflarla yaşatmanın verdiği haz hiçbir şeyde mevcut değildir. Bu kitabımda Süryanice içeriğe de yer verdik. Önümüzdeki baskılarda içeriği birkaç dille daha süsleyeceğiz. Mardin aşkı bir an olsun içimden eksilmeyecek ve aynı aşkla çalışmalara devam edeceğim.” dedi.

Adnan Avuka, 3 yıl başkanlık yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği Mardin Şubesi kurucusu ve Türk Spor Yazarları Mardin temsilcisidir. Avuka, 1976 yılından bu yana atletizm milli hakemliği yapmaktadır. Halen Doğan Haber Ajansı ve Cumhuriyet Gazetesi Mardin il temsilciliği ile Güney Hâkimiyet ve Mardin'de yayınlanan mahalli gazetelerin haber ve foto muhabirliğini yapmaktadır. Adnan Avuka evli; üç çocuk ve üç torun sahibidir.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:15:29
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TARIK ENES KÜÇÜK IP: 85.110.152.xxx Tarih : 28.07.2009 23:59:48

Avukat'nın yaptıkları çokta abartılacak şeyler değildir.Ben bizzat sadece yapması gerektiği için bazı şeyleri yaptığını yani işin maddi boyutunu düşündüğünü biliyorum.Beyler göstermelik çalışmalarla ve kısır döngüsel tartışmalarla bir yere varılamaz.Bu sadece kendini kandırmaktır....