3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Ayakta alkışlanacak hayırsever

’Eğitime Yüzde Yüz Destek’ kampanyası çerçevesinde Mardin’de son günlerde hayırseverlerin eğitime verdiği desteğe bir yenisi daha eklendi.

Hayırsever işadamı Hacı Cemil Tutaşı, Mardin’de Özel Eğitim, Uygulama ve İş Merkezi yaptırmak için 100 bin YTL bağışladı.

Mardin Valisi Temel Koçaklar aracılığıyla uzun zamandır bir eğitim yuvası yaptırmayı düşündüğünü ifade eden hayırsever işadamı Hacı Cemil Tutaşı, bugünü sabırsızlıkla beklediğini belirterek, bu işe vesile olan Vali Temel Koçaklar’a teşekkür etti.

Dara Toplantı Salonu’nda Vali Koçaklar ile hayırsever iş adamı Tutaşı protokol imzaladı. Daha önce toprak su binası olarak hizmet veren bina, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

Vali Koçaklar, eski binanın onarılarak Özel Eğitim, Uygulama ve İş Merkezi’ne dönüştürüleceğini belirtti ve bu alanda duyulan eksiklik ve ihtiyacın giderileceğini söyledi.

Tutaşı, beraberinde getirdiği onarım parasını Vali’ye vermek isteyince, Vali Koçaklar paranın bankaya yatırılmasını ve harcamalar yapıldıkça ödemenin yapılmasını istedi.

Binanın projelendirilmesi konusunda Sosyal Hizmetler Eski İl Müdürü Aziz Akbaşoğlu, Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk ve Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Teknik elemanları işbirliği içinde olacak.

’Hacı Cemil Tutaşı Özel Eğitim, Uygulama ve İş Merkezi’ ismiyle yapılacak binanın onarımının ardından, donanımını Bakırköy eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı’nın üstleneceği belirtildi. Vali Koçaklar, Bahadırlı ile yaptığı telefon görüşmesinde donanımı üstlendiğini öğrendiğini açıkladı.

Koçaklar, "Hayırsever işadamı Hacı Cemil Tutaşı’nın davranışını örnek olarak değerlendiriyorum. Çoktandır okul yapımı için uğraştı. En sonunda uygun bir bina bulduk. Bu davranışın diğer vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum. Geçtiğimiz yıl içinde yüzde yüz Eğitime Destek Kampanyası kapsamında 25 milyon YTL değerinde vatandaşlarımızın katkıları olmuştur. Bu yıl bu rakamların katlanarak artacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:36:50
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 15:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet altın IP: 88.224.192.xxx Tarih : 11.05.2010 22:06:51

Helal olsun ...