5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ayanoğlu destek sözü aldı

Güneydoğu’da Gaziantep ile birlikte AK belediyeciliği temsil eden Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu hükümetin desteğini alarak Mardin’i hak ettiği yerlere getirmek için, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve belediye başkan yardımcısı Zülfikar Gerkes ile birlikte Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile görüştü.

Genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada M.Beşir Ayanoğlu’nu tebrik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “29 mart yerel seçimlerinde Mardin belediye başkanlığını kazanan M. Beşir Ayanoğlu’nun başarılı çalışmalarını yakından takip edeceğim. Kentsel Dönüşüm projesini Mardin’de başlatacağız ve bunun takipçileri olacağız. Bu proje Mardin’in tarihi dokusuna uygun ve tarihi yapıya zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilecek.” dedi.

Yenişehir’de yapılan yeni yapıların Artuklu mimarisine uygun yapılmasını isteyen Başbakan, medeniyetler beşiği olan Mardin’in kalkınması için hükümet olarak desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise görüşme sırasında şunları söyledi: “Farklı din, dil ve kültürlerin barış içinde yaşatıldığı Mardin ilini yılda 900 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bakanlığımızın Mardin’e desteği devam edecek. Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesinin ortaklaşa başlatmış oldukları sokak ıslah ve sağlamlaştırma çalışmalarına da gerekli maddi desteği vereceğiz. Ayrıca Kent meydanı için ortaya konulacak projeler için de gerekli desteği vereceğiz.” dedi.
 

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 11:29:04
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 09:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?