8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Ayanoğlu STK temsilcileriyle görüştü

BAŞKAN AYANOĞLU STK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Başkan Yardımcıları Murtaza Varlık ve Zülfikar Gerges, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Yay-Grand Otel'de düzenlenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısında AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu da yer aldı. Mardin en büyük sorunlarından birinin altyapı sorunu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, hazırlanan ve ihale aşamasında bulunan iki projeler olduğunu söyledi. Ayanoğlu, "Belediye olarak iki projemiz var. Bu iki projenin maliyeti 180 milyon lira. İçme suyu ve kanalizasyona 80 milyon harcayacağız. O parayı yerin altına gömeceğiz. Ama bu Mardin'i uçuracak bir proje. Diğer

projemiz de kentsel dönüşüm projesidir. Şu an açık konuşmak gerekirse Diyarbakır'ın şehir olarak ne bölgeye, ne Türkiye'ye verebileceği mesaj kalmadı. Sürekli politik ve siyasi mesajlardan dolayı artık kimse duymuyor onu. Ama Mardin öyle değil. Mardin'de farklı kültürler bir arada yaşıyor, herkes kardeşçe birbirini severek yaşıyor. Şimdiye kadar bir çatışmamız olmadı. Bizim sesimiz buradan gür çıkar. Çünkü biz farklılıkları bir arada barındırıyoruz" dedi.

Mardin'in tarihi dokusu, kültürel yapısı, kentte yaşayanların farklı dinlere mensup olması, farklı dilleri konuşması nedeniyle kentte yaşanan demokrasi kültürünün demokrasi teorisyenlerine pazarlanabileceğine vurgu yapan Ayanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanın biz bir Avrupa şehri olsaydık, bu güzel demokrasi modelini, katılımcı demokrasi modelini, demokrasinin teorisyenlerine çok iyi pazarlayabilirdik. Mardin'de kültürler bir arada yaşayabiliyor. Bizim Yezidi kültürümüz de var, Ermeni kültürümüz de var. Biz Mardin olarak dünyaya model olabiliriz. Kürt sorunu ile ilgili olarak biz bölgeye ve dünyaya verecek ciddi mesajlarımız var. Kürtler kardeşlerimizdir. Türkler, Kürtler, Araplar, Süryani, Ermeni, Yahudiler herkes burada yaşıyor. Sıkıntı yok

aramızda. Kendi ibadetlerini özgürce yaşıyor. Bu hoşgörü ortamında ve bu çok iyi pazarlanması gerekiyor dünyaya."

Son günlerde terör saldırılarının arttığını ifade eden Belediye Başkanı Ayanoğlu bununla ilgili olarak hazırladıkları bildiriyi okuyup, katılımcıların oylarına sundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz; demokrasi, sivilleşme ve özgürleşme alanında önemli bir süreçten geçmektedir. Demokratik açılım süreci ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına neşter vurmuş ve milletimizde büyük bir beklenti oluşturmuştur. Son günlerde artan terör ve hukuk dışı gelişmeler hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir. Şiddet, terör, baskı ve demokrasi dışı yöntemlerin hiçbir sorunu çözmediği gibi, sorunların kronikleşmesine yol açmaktadır. Bu nedenle demokratik açılımın somut adımlarla daha güçlü bir şekilde

sürdürülmesini talep ederken, silah ve şiddet yoluyla hak talep edenlerin de bir an önce silahlarını bırakmalarına çağrıda bulunuyoruz. Güvenlik demokrasi için feda edilemeyeceği gibi, demokrasi ve hukuk da güvenlik için feda edilemez."

BAŞKAN AYANOĞLU STK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 19:27:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?