5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

'Babam için' dedi çatıdan atladı

Mardin'in Midyat İlçe Devlet Hastanesi çatısına çıkan genç bir kız intihara kalkıştı. Hastane çatısından atlayan genç kız yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Midyat Devlet Hastanesi'nde bir süre psikolojik tedavi gören Devran A. (18) isimli genç kız, babası Ramazan A.'ya özürlü aracı almak için rapor çıkarmaya çalışırken, alamadığı rapordan dolayı bunalıma girerek hastane çatısına çıktı. Çatıdan atlayan genç kız hastane personelinin açtığı battaniyenin üzerine düşerek yaralandı.

Acil servise kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan genç kız Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Emine Al, intihar eden kızın psikolojik sorunları olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Dr. Al, "Hastamız ve aynı zamanda hasta yakını olan 18 yaşındaki bayan çatıya çıkarak intihar etmek istedi. Güvenlik personelimiz yok, temizlik elemanlarımızın olağanüstü katkısıyla bir şekilde battaniye desteğiyle tutuldu. Şu anda hayati tehlikesi yok. Bu olayın yaşanmamasını dilerdik. Babasının raporu da çıkarılmış. Anladığım kadarıyla babası için akülü araba istemiş, bunu bizim karşılama gibi bir şansımız yok. Bizim verdiğimiz raporda akülü araba vermeye yetecek bir sakatlık oranı yok. Raporu verilmiş ancak onların istediği şekilde çıkmamış" dedi.

Hastanelerinde bir ihmal veya kasıt olmadığını belirten Başhekim Al, genç kızın daha önce de intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Dr. Al, "Daha önce de iki defa intihar girişiminde bulunmuş. Şimdi olduğu gibi gene kurtarılmış. Hastaneye defalarca girdiği için hastanedeki tarzı, davranışı biliyor. Normalde bizim görevlimiz vardır, herkes yukarı çıkamaz. Ama bu genç kız bir yolunu bulup yukarı çıkmış" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?