7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Bakan danışmanı Zergan için geldi

KIZILTEPE'DE ZERGAN DERESİ ISLAHI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı A.Melik Çelik, Zergan Deresi'nin ıslahıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Mardin'in Kızıltepe ilçesine geldi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Danışmanı A.Melik Çelik Kızıltepe'deki Zergan Deresi'nin ıslahı konusunda çok istekli olduklarının altını çizdi. Çelik, "Konuyla ilgili olarak ilgili kurumların yanı sıra belediyemizin yaptığı çalışmaları irdeleme fırsatımız oldu. Belediyemiz özel bir danışma şirketiyle projeyle ilgili bir keşif çalışması yapmaktadır. Bu çalışma Haziran ayı sonu itibarıyla bitmiş olacak. Daha sonra bir fizibilite çalışması olacak ve bu çalışma ihtiva ettiği kamu yararının önemi öne çıkarılarak Bakanlığımız ile Çevre Bakanlığı'na sunulacaktır" diye konuştu.

Bütün Kızıltepelilerin bu sorunun çözümü noktasında gösterdiği arzunun çok önemli bir kamuoyu oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, "Tıpkı Kızıltepeliler gibi, belediyemizin yetkilileri de Sayın Milletvekilimiz Halit Demir Bey ve Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın da sorunun çözümü için arzulu olduklarını biliyoruz. Bu arzu inşallah çözümü getirecektir. Çözüm için takvim işliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 13:06:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
menduh çakar kızıltepe çevgön başkanı IP: 85.105.60.xxx Tarih : 20.06.2010 11:14:13

değerli okuyucular bizler kiziltepe çevre gönüllüleri olarak bu 6 yıldır zergan sorununu takip ediyoruz göndemde tutuyoruz. bu çalışmalarımiz kiziltepe çevgön sitesinde mevcuttur  bizler halkimizla belediye ile kaymakamla vali ile diyaloğ ve çalışmalarımız oldu ve halen devam ediyor proje ve raporumuzu her yıl kiziltepe belediyesine veriyoruz . sağolsunlar belediye bunu göndeme almiş ve çalışmalar devam ediyor bizlerde bunun takipçisiyiz. halkimizide bu konuda çağrı yaptık. yanlınız tek isteğim var sayin vekilimiz halit demir e burdan bir çağrım var o kadar çalışmalarımız ulusal basıda yerel basında sitemizde ve kiziltepe çevgön derneği olarak iki sefer zergan deresi ile ilgil  çalışma ve raporları  vekilimize hem faksladık hemde ptt ile yolandık aldığına dair tehatüt karlarıde elimizde var merak ediyorum  ilçemizin vekili sayin halit demir ne bize cevap verdi ve defalarca kızıltepe ye geldi derneğimizi ziyaret edip bu konuda bilg almadı çevre ve ekoloji ile ilgili termik santral nın konusunude ele almiştık. bunu sürekli göndede tutmayi başardık ne zaman bakanların işi olur açılışlar olur.  haydi zergan için belediyeye gidelim diyor. bizi halkımızı ve gerçekten zergan sorununu haletmek isteniyorsa ziyaret ve göndem proğramlarını belirtsin ve ilçeye gelsin o zaman halkimiz belediye sivil toplum kuruluşları tüm çevre gönüllüleri ve kiziltepe çevgön nı de çağrılmasi ile ortaklaşa çıkaracak bir iyi niyet raporu ve zergan  çalıma komisyonu belediyenin içinde yer alaçağı  birkomisyonla hal olur. sağolsun çalışmalarımızın  ürün verdiğini gürüyoruz. zaten bakanda açıklandı belediye zergan için çalışma ve rapor doğrultusnda  çalışmalar devam ediyor ve takvim işliyor dedi. vekil ve bakan zergan için ne yapti. ama bizim önerdiğimiz öneri ile gelseler  kiziltepeye katkı sunmak isteseler belediyenin işi iyi olur destek ve katkı olursa  daha erken tedavi olur diye düşünüyorum herkesten yardım destek bekliyoruz. saygılarımızla kiziltepe çevre gönüllüleri yönetm kurulu adına menduh çakar