8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Bakan Ekren toplantıya katıldı

Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Kalkınma Yönetimi Ajansı toplantısı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in başkanlığında Mardin'de yapıldı.

4 şehirde Mardin merkezli kalkınma ajansı kurulacağını açıklayan Ekren, Mardin ve çevre illerin bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonu'nda düzenlenen Kalkınma Yönetimi Ajansları toplantısına Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Valileri ile Belediye Başkanları katıldı. Toplantı açılış konuşmasını yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP Eylem Planı'nın oluşmasında Ankara merkezli yönetimin kararlı olduğunu vurguladı. Ekren, yerel aktörlerin de projeye sahip çıkmasının projenin başarıya ulaşmasında etkili olacağını söyledi.

Ekren, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla çeşitli dönemlerde muhtelif bölgesel gelişme planları hazırlandığını hatırlattı. Bakan Ekren, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin mevcut kaynaklarının ortak kullanımı ve bu illerin hizmetlerden eşit yararlanmaları bakımından kurulacak Kalkınma Yönetimi Ajansı'nın etkili olacağını kaydetti.

Kalkınma Ajansı'nın kurulması çalışmalarının başladığını vurgulayan Ekren, ajansa valilerin başkanlık edeceğini belirtti. Ekren, "Kalkınma Ajansı, gelişme sürecinde bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sağlayacak önemli bir enstrüman olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 12:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?