5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bakan Kavaf, Bilge Köyü'nde

Kadın, Çocuk ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 44 kişinin öldürüldüğü Bilge köyünü ziyaret etti.

44 kişinin katledildiği Bilge köyünde incelemelerde bulunan Devlet Bakan Selma Aliye Kavaf, ilk olarak kadınları ve çocukları ziyaret etti. Tek tek kadın ve çocuklarla ilgilenen Bakan Kavaf, köy halkına başsağlığı diledi. Bakan Kavaf daha sonra köy okulunu ziyaret etti. Bakan Kavaf köydeki incelemelerinin ardından, katliamla ilgili bir açıklama yaptı. Olayı çok vahim olarak değerlendiren Bakan Kavaf, yetim kalan çocuklar ile ilgili de girişimlerinin bulunduğunu söyledi.

Bakan Selma Aliye Kavaf, "Burada saldırıya uğrayanların ihtiyaçlarını karşılamak ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için kurumlarımızla gerekeni yapmaktayız. Kışın çocukların okula gitmekte zorlanacağı gerekçesi ile bir okul talebi var. Köy okulunu köyün içine taşıma talebi var. Mardin binlerce yıllık tarihe sahip farklı medeniyetlerin, dinlerin beraber yaşadığı bir yer. Bu olay çok vahim bir olay. Doğru yol, hukuki yönden bu olayların çözülmesi. Çocuklarımızın eğitimini üstlenmek, onları yetiştirmek isteyen bu süreci üstlenmek isteyen çok kişi ve talep var. Ama akrabaları çocukların burada yaşamasını istediler. Gelecekte akrabaları isterse bizde adresler mevcut, biz de devlet olarak akrabalarından istedik. Ama akrabalar buna sıcak bakmıyor" dedi.

Almanya'dan Sol Parti Milletvekili Norman Paeca adına geldiklerini söyleyen bir grup Alman'ın, "Türkiye'deki insan hakları konusunda endişeliyiz. Koruculuk sistemi konusunda bir çalışmanız var mı" sorusuna Bakan Kavaf, "Türkiye kendi vatandaşının güvenliğini sağlayacak güce sahiptir. Bunun için kimsenin endişelenmesine gerek yok" cevabını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 19:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?