5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bakanlı yemekte protokol krizi

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz için verilen akşam yemeğinde protokol krizi yaşandı.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bürokrasi heyeti için Artuklu Kervansaray Butik Otel'de verilen akşam yemeğinde protokol krizi yaşandı. Mardin Valiliği'nin akşam yemeğine erken saatlerde gelen AK Partili Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, otel girişinde AK Parti Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Halit Demir, Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Mardin Valisi Hasan Duruer ve Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz ile birlikte Bakan Yılmaz'ı kapıda karşıladı. Karşılamaya Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) çalışanları da katıldı.

Sıcak karşılamanın ardından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet ile birlikte yemek salonuna geçen Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı kendisine protokolde oturacak yer bulamadı. Başkan Vekili Bakırcı protokolde kendisine yer ayrılmadığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Bunun üzerine akşam yemeğinin organizasyonunu yapan Mardin Valiliği Özel Kalem Müdürü Fatih Dikici'ye nerede oturacağını sordu. Özel Kalem Müdürü Dikici, uzun süre ayakta kalan Bakırcı için yer arayışına girdi.

Sonunda istenen yer olmasa da başka bir davetli kaldırılarak Başkanvekili Bakırcı oturtuldu. Fakat halen şaşkınlığını gizlemeyen Bakırcı yemek masasında yanında oturanlara olayı anlattı. Bakırcı, protokol sırasına göre oturtulmasa da sonunda Bakan Yılmaz ile birlikte aynı masada oturmayı başardı.

Bakırcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Vali Hasan Duruer ile görüşeceklerini belirterek, "Sayın Bakanımıza karşı saygısızlık yapmak istemediğim için yemeği terk etmedim. Ben 85 bin nüfuslu Mardin halkının temsilcisiyim. Bir Bakan yemeğinde benim yerim belli. Benim yerim protokolde neresi olduğunu organizasyonu da hazırlayan bilir. Hiç hoş değil" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?