3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Bakanlık bölge toplantısı Mardin'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Güneydoğu Bölge Toplantısı’nı Mardin’de gerçekleştirdi. Bakanlık Müsteşarı Enis Yeter başkanlığındaki toplantıya, bakanlıktan genel müdürler düzeyinde yöneticiler ile bölge illerinin SSK, BAĞ-KUR ve İş-Kur müdürleri katıldı.

Valilik Nişli Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Siirt, Hakkari ve Mardin BAĞ-KUR, Sosyal Sigortalar ve İş-Kur müdürleri katıldı. Mardin Valisi Temel Koçaklar, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Mardin’in tarihi ve kültürel değerlerini, yapılan restorasyon çalışmalarını, inanç ve kültür turizmi alanında beklenti ve hedefleri anlattı.

Koçaklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Vali Enis Yeter ise, taşra yöneticilerinin sorunlarını çözmek için Ankara’ya gelmek zorunda kaldıkları yönünde yoğun şikayetler aldıklarını, Çevre ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu uygulamayı tersine çevirerek, bakanlık üst düzey yöneticileriyle belirli periyotlarla taşraya giderek, hem kurumlarını daha yakından tanıdıklarını hem de sorunları yerinde tespit ederek ortak özümler ürettiklerini söyledi. Mardin’de yapılan toplantının iki içeriği kapsadığını anlatan Müsteşar Enis Yeter, birincisinin bakanlık merkezi ile taşra teşkilatı arasındaki bağın bu tür uygulamalarla güçlendiğini, ikincisinin ise kalite yönetimi sistemi kapsamında, değişik bölgelerde yapılacak üst yöneticilerle bölge müdürlerinin katılacağı toplantıda sağlanacak olan kaynaşma ve dayanışmanın getireceği seri hizmet akışı olduğunu belirtti.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda bilişim teknolojisinde yaşanan baş döndürücü gelişmelerin etkisiyle toplum yapısının değiştiğine dikkat çeken Müsteşar Enis Yeter, "Vatandaşımızın kamudan beklentileri yükselmektedir. Artık vatandaşımız, kendisine sunulan hizmetin daha iyi ve kaliteli olmasını talep ve takip ederek, bunu sorgular hale gelmiştir. Bu gelişmeleri olumlu karşılıyoruz. Bakanlığımız, gelişmiş ülkelerin standartlarını yakalama çabasıyla etkin, verimli, kaliteli, katılımcı ve saydam hizmet sunmaya yönelik çalışmalara hız vermiştir" dedi.
AB’ye tam üyelik sürecinde, uyum sürecinin önemli bir bölümünü oluşturan sosyal politikaları uygulama görevinin bakanlıklarına ait olduğunu ifade eden Enis Yeter, çalışma hayatıyla ilgili mevzuatta, ulusal ve uluslararası gelişmeler ışığında uygun bir altyapı kazandırmayı öngördüklerini söyledi.

Emeklilik Sigorta Sistemi ve Genel Sağlık Sigortası Sistemi yasa tasarılarının Meclis’e sunulduğunu söyleyen Yeter, yanlış ve çarpık kurgulanmış bir sistem sonucunda emeklilik kurumlarının, yüksek oranda Hazine tarafından finanse edildiğini, sistemin hızla bozulan mali dengesinin, ekonomik istikrarı tehdit eder boyutlara geldiğini ileri sürdü.
Hazırlanan Sosyal Güvenlik Reform Programı’nın temel yaklaşımının, çalışanı, işvereni ve vatandaşı odak noktasına almak olduğunu söyleyen Enis Yeter, çalışanların emeklilik, prim ödeme ve emeklilik hak kazanma koşullarının korunduğunu, tüm sigortalıların eşit hak ve yükümlülüklerde buluştuğu tek emeklilik programı öngörüldüğünü söyledi.
Müsteşar Enis Yeter, toplantının Mardin’de yapılmasının bir nedeninin de, ilin sahip olduğu tarih ve kültür değerleri olduğunu belirtti.

Yeter, Mardin’in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldıklarını ifade ederek, Vali Temel Koçaklar’ın gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Müsteşar Enis Yeter başkanlığındaki heyet, gün boyu sürecek toplantılarının ardından Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 23:13:03
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?