3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Barış husumeti sildi

Mardin'de iki otobüs işletmecisi arasında çıkan tartışmada bir firma sahibinin bacağından yaralanmasıyla baş gösteren husumet tatlıya bağlandı. 

Geçtiğimiz hafta Mardin'de faaliyet gösteren iki turizm şirketinin yöneticileri Rıdvan Öğdür ve Musa Çaktır arasında çıkan anlaşmazlığın kavgaya dönüşmesi sonucu Rıdvan Öğdür tabanca ile ayaklarından vurulmuştu. Olayın büyümemesi ve kan davasına dönüşmemesi için AK Parti eski il başkanı ve Kızıltepe İlçesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar devreye girerek her iki aileyi barıştırdı. Çaktır ve Öğdür aileleri büyüklerini bir araya getiren Mahmut Dündar, bölgenin en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan kan davaları yüzünden birçok insanın kaybedildiğini söyledi. 

Her iki kardeşi barıştırmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Dündar, "Mardin'de kin ve husumete artık yer olmadığını görüyoruz. Bunun en güzel örneğini bugün burada barış içinde oluşumuzla kanıtladık sanırım. Allah, bir daha böyle husumet göstermesin" dedi.
Çaktır ailesinin büyüğü Cemil Çaktır ise, böyle bir olayın yaşanmasının her iki aileyi de üzdüğünü belirterek, olayın barışla noktalanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendiren Rıdvan Öğdür de, "Kesinlikle her iki aile de böyle bir olayı tasvip etmemektedir. Barış ve hoşgörü şehrinde kan davasının artık tarihe karışması gerekir. Böyle bir olayın barışla noktalanması her iki aileyi sevindirmiştir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 18:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?