2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Baro'dan yargı reformuna destek

MARDİN BAROSUNDAN YARGI REFORMUNA DESTEK

Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, yargı reformunda Yargıtay daire sayısı artırılması ve istinat mahkemelerin açılmasının kendileri açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, siyasi partilerin bu konuyu kendilerine siyasi malzeme yapmalarından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Yargı reformu ve istinat mahkemelerinin bir an önce yapılması konusunda açıklama yapan Mardin Baro Başkanı Avukat Azat Yıldırım, "Yargı yıllardır belli kanıtlar ölçüsünde ihmal edildi. Gerekli ekonomik altyapılar ve personel ihtiyacı sağlanamadığından dolayı şu anda Yargıtay çalışamaz bir durumda olduğunu kendisi de söylüyor. Yargı reformu yapılırken özellikle siyasi bir zemine çekilmesi çok yanlış buluyoruz. Konu hukuki bir durumdadır. Vatandaşın adalete ulaşma duygusunu rencide edilmeyecek siyasi

çekişme alanına çekilmeyecek kadar nazik bir konudur. Yargı reformu da eğer getirilmek istenen vatandaşın adalete erişiminde kolaylık sağlanması ise her konuda destekleriz" dedi.

Yargıtay'ın şu an ki mevcut yapısı da yürümeyeceği ortada olduğunu belirten Yıldırım, "Bu konuda acilen yargı reformuna ihtiyaç vardır. Bu yargı reformunda Yargıtay'ın iş gücünü azaltacaktır. İstinat mahkemelerinin bir an önce devreye girmesi gerekir. Bütün bu daire sayısı artması istinat mahkemelerin açılması ile birlikte bu dosyalar daha çabuk işlenecektir. Vatandaşın adalete olan güven duygusunu tekrar tesis edilebileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:11:03
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?