7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Barutçugil'den ebru sergisi

MARDİN'DE EBRU SERGİSİ

Mardin'de ebru sanatının ustalarından Hikmet Barutçugil'in sergisi açıldı.

Vali Hasan Duruer, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Mardin'i kültür ve sanat şehri yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Vali Duruer, "Tarihte olduğu gibi bugün de çeşitli ırkların, dinlerin ve kültürlerin ahenk içerisinde bir arada yaşadığı Mardin, geleceğin aydınlık dünyası için bir model hüviyetindedir. Mardin'i anlatan en güzel sanat herhalde ebru olabilirdi. Ebruli Mardin tablolarının değerli üstadı Hikmet Barutçugil'e ve Mardin'de kültür hayatımızın zenginleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Duruer, tarihsel ve kültürel değerleri yüksek olan Mardin'in, kültür ve sanat şehri olması için yapılan bütün çalışmaları destekleyeceğini ve bu konuda gayret gösteren herkesin yanında olacağını sözlerine ekledi.

Ebru sanatçısı Barutçugil de, Mardin'in uluslararası önemi olan ve daha da önemi artacak bir şehir olduğunu belirterek, "Bu güzel ilimize ilgi çekmek için kendi konumuz olan ebru ile Mardin resimlerini ve gravürlerini birleştirerek bu sergiyi gerçekleştirdik. Mardin bu konulara daha hazırlıklı değil. Önümüzdeki yıllarda bu konulara daha hazırlıklı olmalı. Çok güzel ve harika bir şehir" şeklinde konuştu.

Mardin'deki ebru öğrencileri ise, sanatçının çalışmalarına hayran kaldıklarını ve bu konuda kendilerini geliştireceklerini belirtti. "Sayın hocamızın Mardin'de ilk defa sergisi gerçekleşiyor. Biz hocamızla gurur duymaktayız. Sanatından dolayı iyi ki burada olması bizi daha çok motivasyon etti" dedi.

10 gün boyunca açık kalacak olan sergi açılışına Vali Duruer ve çok sayıda konuk katıldı.

MARDİN'DE EBRU SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 11:05:03
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 17:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?