7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Başarılı öğrencilere ödül

Mardin'in Midyat ilçesinde Kaymakam Mustafa Yılmaz, Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) başarı gösteren öğrencileri makamına davet ederek ödüllendirdi.


Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, OKS'de Mardin 1.'si olan Hasan Akbaş(13) ve İl 6.'sı olan Abdullah Korkut'u(14), İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Seyfettin Mete, öğretmen ve velileri ile birlikte makamında kabul etti. Midyat'ın gururu olan öğrencilerden Hasan Akbaş, sınavda yapmış olduğu 98 doğru, 2 yanlışla Matematik-Fen ile Türkçe-Matematik dallarında 492 puan alarak İl birincisi oldu. Abdullah Korkut ise 97 doğru, 3 yanlış cevapla, Matematik-Fen dalında 481 puan, Türkçe-Matematik dalında 485 puan alarak Mardin 6.'sı olmayı başardı. Kaymakam Mustafa Yılmaz, öğrencilerin başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "İlçemizin gururu olan öğrencilerimizi bu başarıdan dolayı kutlarım. Hasan'ı dersaneye gitmeden göstermiş olduğu bu üstün başarıdan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Bu başarılarında öğretmen ve velilerinin çabası ve etkisi çoktur. Bu başarı, öğretmenlerin ve ailelerinin çocuklarına olan güveninin vermiş olduğu sonuçtur. Öğrencilerin başarılarının devamını dilerim" dedi


Kaymakam Yılmaz daha sonra Hasan Akbaş'ı cumhuriyet altını, Abdullah Korkut'u ise yarım altınla ödüllendirdi ve başarılarından dolayı kutladı.


Yılmaz'dan ödülünü alan Mardin 1'ncisi Hasan Akbaş, "Ailemin ve öğretmenlerimin desteği ile bu başarıyı elde ettim. Daima sorular çözerek ve dersi derste anlayarak başardığıma inanıyorum. Bundan sonra sınava girecek arkadaşlarımın başarılı olmayı istemeleri ve çalışmada azim göstermeleri gerekiyor" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 16:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?