7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Başarılı öğrencilere ödül

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye birincisi olan öğrencileri makamında kabul ederek ödül verdi.

SBS 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Atak Koleji öğrencisi Şehmus Gavaş ile Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencisi Ekin Işık, Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti. Mardin'deki eğitim düzeyinin yükselmesi için devletin bütün imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Vali Kılıçlar, "İl olarak eğitim seviyesinde hak ettiğimiz yerde değiliz. ÖSS'de istediğimiz başarıyı henüz yakalayamadık. Ama bundan sonra ne yapabiliriz, diye bunu düşünmeliyiz. Mardin'in eğitim çıtasını yükseltmemiz gerekir. Son 5 yılda eğitime 45 milyon YTL destek verildi. Artuklu Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte inşallah eğitimde başarı grafiğini daha yukarıya yükseltiriz. Atak Koleji'nin öğrencisi Şehmus Gavaş ile Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencisi Ekin Işık SBS'de Türkiye birincileri arasına girerek bizim gururumuz ve tesellimiz oldu. Kendilerini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen okul ve öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bizden bilgisayar ve teleskop istedi. Biz de bu isteklerini yerine getirdik. Hediyelerini be Başarı belgelerini öğrencilerimize veriyorum" dedi

Daha sonra genetik mühendisi olmak isteyen Atak Koleji öğrencisi Şehmus Gavaş'a bilgisayar ve uzay bilimcisi olmak isteyen Ekin Işık'a da teleskop hediye eden Vali Kılıçlar, öğrencileri yetiştiren okul müdürlerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?