5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Başarılı okula öğrenci akını

Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu'nun bölgede ilklere imza atması, okuldaki öğrenci sayısının kontenjanın üstüne çıkmasına sebep oldu. Okulda kontenjanın üstünde öğrenci olması velileri endişelendiriyor.

Kontenjanından fazla öğrenciye eğitim veren Yenişehir semtindeki Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu öğretmenleri, okulun kapasitesine bakmadıklarını, mevcut olan öğrenci sayısına göre en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını belirttiler.
Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin İpeksümer, okulda eğitim gören öğrenci sayısının kontenjanın üstünde olmasının, sağlıklı ve gerektiği gibi eğitim vermelerinden kaynaklandığını belirterek, "Doğal olarak veliler çocuklarının iyi eğitimi için bizim okulu seçiyorlar" dedi.

Müdür İpeksümer, okulun bölgede hep ilklere imza attığını, düzgün bir eğitim için bölgeye ilk bilgisayar destekli akıllı tahtayı getirdiklerini, etkinliklerde 2006-2007 ve 2008-2009 Basketbol İl Birinciliği ve Gaziantep'te yapılan Halk Oyunları Yarışması'nda bölge 3'cülüğü elde ettiklerini, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Mardin Defterdarlığı'nın ilköğretim okulları arasında düzenlemiş olduğu "Ülkemi Seviyorum" kampanyası çerçevesinde fiş toplama yarışmasında il birinciliklerinin bulunduğunu, fen liselerine ve Anadolu liselerine bölgede en çok öğrenci gönderen okul olduklarını ve Sağlık Bakanlığı tarafından ilk 'Beyaz bayrak'ı alan okul unvanına sahip olduğunu söyledi. İpeksümer sözlerine şöyle devam etti:

"Biz öğretmenler olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmeyi bilmeliyiz. Eğer bu görevler yerine getirilirse çocukların eğitiminde hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Bu konuda meslektaşlarımın, çocukların eğitimi için görevlerini yerine getirmesi kadar, velilerin de çocuklarının eğitimi için bir çaba göstermesini istiyorum. Çünkü evde verilen eğitim, çocuğun daha iyi gelişmesi için büyük rol oynar."
Kapasitenin üzerinde öğrenci alan okul, velilerde endişeye neden oldu. Veliler, kalabalık sınıflarda çocuklara iyi eğitim verilemediğini iddia ederek, buna en kısa zamanda bir çare bulunmasını ve yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Fiziki şartlarına uymayan ve kapasitenin üzerinde olan 2 bin 650 kişinin eğitim gördüğü okulun her sınıfında 60 kişinin olması, şikayet konusu oldu. Okulun eğitiminde gerileme yaşandığını söyleyen veliler, 1987 yılında kurulan okulun il genelinde eğitim ve öğretimde başarılı bir çizgi çizdiğini, şimdi ise kapasitesinin üzerinde öğrenci olmasından dolayı gereken eğitimi veremediği için gerileme kaydettiğine inandıklarını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı M. Emin Gözü kalabalığın nedeni olarak, eğitim kalitesi ile okulun bölgede olumlu yönde tanınmış olmasını ve başka semt ve ilçelerden gelip okula kayıt yaptırılmasını gösterdi. Gözü, "Eğitim öğretmenlerin olduğu kadar biz velilerin de görevidir. Yenişehir semti hızlı büyüyen bir şehir kadardır ve nüfusu oldukça kalabalıktır. Ne yazık ki sadece 4 ilköğretim okulu var. Okulların az olması, velilerin okul seçmesinde kolaylık sağlar. Böylece veliler, çocuklarını iyi eğitim veren okula kayıt etmek isterler. İyi ve kaliteli okul, öğretmenlerin kalitesinden, görevlerini yerine getirmesiyle birlikte, biz velilere de görev düşmektedir. Bilgisayar destekli akıllı tahta, her sınıfa klima, bilgisayarlı laboratuar ve okulun daha ne ihtiyaçları varsa veliler toplantısı düzenleyip çocuklarımızın eğitimi ve sağlığı için gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı eğitim seviyesi bölgede üst sıralarda giden okul, her ailenin çocuğunu orada okutma isteği haline gelen bir yer olmuştur" şeklinde konuştu.

Gözü, "Bölge olarak elimizdeki okullar her ne kadar az da olsa, onların arasından iyi okul seçip ona yönelmemize gerek yoktur. Veliler olarak Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu'na yapmış olduğumuz katkıyı diğer okullara sağlayabilirsek o okullarda da başarı oranı yükselecektir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 21:44:39
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 00:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilan beşenk IP: 78.170.160.xxx Tarih : 1.06.2009 21:15:33

ewt başarılı bir okul ama ben o okulda okuyorum 7 senedir çok şiddetli dayak uygulanıyorrr bu dayak hatta kız ögrencilerde bile uygulanıyor çok bunaldık artık buna bir son verilmesini istiyorum....:(:    :(    :(  .:(