5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Başkan icraatlarını anlattı

29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde AK Partiden Mardin Belediye Başkanı seçilen Beşir Ayanoğlu, 4 aylık icraatlarını anlattı.

Tarihi Erdoba Konağı'nda siyasi parti il başkanları ve basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, hoşgörü kenti olan Mardin'de bundan sonra siyasi parti il başkanları ile sık sık bir araya geleceklerini belirterek, Mardin için hizmette hiçbir ayırım yapmadan el birliği içinde olacaklarını söyledi.

Bundan sonra Mardin için ne yapabiliriz mantığı ile yola çıktıklarını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Tarihi kentin problemlerini çözmek için önemli projeleri hayata geçirmek için belediye olarak önümüzdeki günlerde 8 önemli projeyi hayata geçireceğiz. Öncelikle 7,5 milyon TL tutarında katı atık projesini ihaleye çıkarıyoruz. 1952 yılından beri yenilenmeyen şehir içi su şebekesini yenileyeceğiz.

Kentsel Dönüşüm projesi ile kentin tarihi dokusunu bozan 2 bin 500 beton ev yıkılacak. TOKİ yıkılan ev sahiplerine bin 500 ev yapacak. Bu projeyi 2011 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Şehre otogar kazandırmak için aynı şekilde proje üretiyoruz. Bu projeleri üretirken de Hiçbir parti ayrımı hiçbir din dil ve ırk ayrımı yapmadan hoşgörü diyarı Mardin'e yakışır hizmetleri el birliği içinde inşallah gerçekleştireceğiz. Projeler konusunda her kesimin görüşünü almaya hazırız ve yardımlaşmadan yanayız" dedi.

Mardin'de ilk defa bir belediye başkanının yaptığı icraatları ve projelerini diğer siyasi parti başkanlarına anlatması ve onlarla paylaşması memnunlukla karşılandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?