5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Başkan kapıcılarla toplantı yaptı

MARDİN BELEDİYESİ'NDEN KAPICILARLA TOPLANTI

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 1 Ocak'tan itibaren Yenişehir'de bir kere çöp toplanacağını belirterek, Yenişehir bölgesinde oturan vatandaşların çöplerini en geç akşam saat 08.00'e kadar dışarı çıkarmalarını istedi.

Başkan Ayanoğlu akşam saat 08.00'den sonra dışarıya çöp çıkaranlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını söyledi. Başkan Ayanoğlu, Kalorifer ve kömür atıklarının ise haftada üç gün Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günü toplanacağını belirtti.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Yenişehir'de görev yapan apartman kapıcılarıyla temizlik toplantısı yaptı. Mardin Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Başkanın yanısıra, Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Gergez, Temizlik İşleri Müdürü Ali Ökmen ve Yenişehir'de görev yapan apartman kapıcıları katıldı.

Başkan Ayanoğlu, çöple ilgili herhangi bir sistemin olmaması yüzünden günde üç dört kez çöp topladıklarını ve bu yüzden aşırı mazot harcandığını söyleyerek, "Türkiye'nin hiçbir yerinde bir semtte günde üç kere çöp toplanmıyor. Bundan sonra Yenişehir semtinde günde bir kere çöp toplayacağız. Onun için vatandaşlarımız çöplerini en geç saat 08.00'e kadar dışarıya çıkarsınlar" dedi.

Konuyla ilgili kapıcıları topladıklarını ve apartman yöneticilerine yazılı bilgilendirme yapacaklarını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belirlenen saatler dışında çöplerini dışarıya çıkaranlar hakkında yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen şehrin temizliğiyle ilgili hala istenen noktada olmadıklarını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Çöp konteynırlarını artırdık, şehir merkezine çöp kutuları yerleştirdik. Halkımızı bilinçlendirici bröşürler dağıttık, toplantılar yaptık. Maalesef alışkanlıklarımız yüzünden temizlikte istenilen seviyeye gelemedik. Halkımızın çöp konusunda bize yardımcı olması gerekir" dedi.

MARDİN BELEDİYESİ'NDEN KAPICILARLA TOPLANTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:08:02
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 20:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?