3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Başkan TOKİ konutlarını gezdi

Mardin'de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına geçtiğimiz yıl haziran ayında başlanan 752 konut tamamlanma aşamasına geldi. 

Yapımını Seç İnşaat Firması'nın üstlendiği konutlarda incelemelerde bulunan Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Yenişehir semtinin çehresini değiştiren TOKİ konutlarının hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sorunlarının çözülmesi yönünde güzel bir gelişme olduğunu söyledi. TOKİ konutları sahiplerinin evlerinde 3.5 ay sonra oturulabileceklerini ifade eden Başkan Pamukçu, "TOKİ konutlarında ev sahibi olmak bir ayrıcalıktır, çünkü bu konutların bütün alt ve üst yapı hizmetleri tamamlanarak kendilerine teslim edilecektir. İçinde okulundan alış veriş merkezine, camisinden oyun parklarına kadar her şey düşünülerek yapılmış. Yenişehir semtindeki çarpık yapılaşmaya, hazırladığımız imar planıyla çözüm getirdik. TOKİ'nin yaptığı konutlar, hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi yönünde güzel bir örnek oluşturdu" dedi. 

TOKİ tarafından ihale aşamasına gelen Midyat İlçesi'nde 304, tamamlanma aşamasına gelen Kızıltepe İlçesi'nde ise 524 konutun yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Pamukçu, aynı anda 752 konutun teslim edilmesiyle birlikte kent merkezindeki kiraların da bir nebze olsun düşüşe geçeceğini kaydetti. 

TOKİ Mardin konutları sorumlusu Abdulkadir Alkış ise, TOKİ tarafından teslim edilen, inşaatı devam eden veya ihale aşamasındaki 81 il ile 241 ilçede toplam 213 bin 39 konut yapıldığını söyledi. Alkış, bu rakamlar doğrultusunda TOKİ'nin yaptığı konutların 100 bini aşkın nüfuslu 10 adet şehir demek olduğuna dikkat çekti. Yatırım maliyeti olarak yaklaşık 13 katrilyonluk yatırım yaptıklarını ifade eden Alkış, Mardin'deki TOKİ konutlarının hepsinin satıldığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SADETTİN ÇEPEL IP: 85.100.149.xxx Tarih : 14.12.2006 19:50:05
TÜRKİYENİN GRURU VE FUKARA BABASI TOKİYE EN CANDAN SEVGİLERİMİ VE SADAKATIMI BELİRTİR HİZMETLERİNİN DEVAMINI DİLER ALLAH TARAFINDAN YOLLARININ AÇIK OLMASINI TEMENNİ EDERİM. SADETTİN ÇEPEL