7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Başkan turzim canlılığından memnun

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kentin daha çok turist ağırlaması için belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu, ''Mardin'e beklentimizin çok üzerinde turist akını var'' şeklinde konuştu.

Kasımiye Medresesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Metin Pamukçu, burada tarihi medreseyi ziyarete gelen turist kafilesi ile bir süre sohbet etti. Belediye olarak turistlere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Pamukçu, Mardin'e gelen turistleri bilgilendirmek için tarihi kentin en işlek noktasında turizm bilgilendirme ofisi ile ücretsiz net hizmeti veren büroyu hizmete sunduklarını belirtti.

7 bin yıllık tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümde olan Mardin'in, ilkbaharla birlikte turist akınına uğramasının kendilerini sevindirdiğini anlatan Başkan Pamukçu, dünyada inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayının artmasıyla birlikte, kentteki otellerde de doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığı bilgisini verdi. İlkbaharla birlikte kafileler halinde Mardin'e akın eden yerli ve yabancı turistler, ildeki tarihi ve
kültürel mekanları gezerek, alışveriş yapıyor. Tarihi kenti gezip görmenin Mardin dışında yaşayanlar için bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Başkan Pamukçu, "Burada ezan ve çan sesi birbirine karışıyor. Kimse kimsenin inancına karışmıyor. Bunu gezide fark eden yerli ve yabancı turistler, döndüklerinde yakın akraba ve dostlarına bu farkı yansıtarak, bu yöndeki akışı süreklileştiriyor. Bu, sevindirici bir gelişmedir. Mardin'e beklentimizin çok üzerinde turist akını var. Bütün Mardinliler olarak bunun devamı yönünde büyük çaba harcamaktayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?