5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Başkandan çöp uyarısı

Göreve geldiği ilk günden beri Mardin’deki çöp sorununu ortadan kaldırmaya çalışan Başkan Ayanoğlu, gündüz 1. caddede çöplerin toplanmasına gelen tepkiler üzerine çöplerin gelişigüzel ve gündüzleri atılmaması gerektiğini vurguladı.

Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hemşerilerimiz gece 22:00’dan sonra çöplerini atarlarsa gündüz çöp toplanmaz ve böylece trafikte aksama yaşanmaz. Maalesef çöplerimiz gelişigüzel ve kurallara uyulmadan atılıyor. Her gece düzenli olarak çöpler toplanmaktadır ama gündüzleri atılan çöpleri toplamazsak çöp dağları oluşur. Vatandaşlarımız çöplerini biriktirip gündüz atmadıkları takdirde çöp aracımız gündüz trafiğe çıkmaz.” dedi.

Vatandaşlara temizlik bilincini kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Ayanoğlu, “Temizlik için kampanyalar başlattık. Her yere çöp kutuları yerleştirdik. Düzenli olarak çöpleri topluyoruz. Çöp konteynırlarının sayılarını arttırdık. Temizlik bilincini kazandırmaya yönelik el ilanları dağıttık. Bu noktadan sonra vatandaşlarımızın belediyeye yardımcı olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 11:05:54
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 11:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?