2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Baskıcılık sanatını köylülere öğrettiler

MİDYAT'TA BASKICILIK KURSU SONA ERDİ

Mardin'in Midyat İlçesinde, iki bayan, unutulmaya yüz tutmuş baskıcılık sanatını bayanlara öğretti.

Kaymakamlık desteğiyle Aysel ve Ayşe Noyan kardeşler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel baskıcılık sanatını köylü kadınlara öğretti.

Midyat'ta, baskıcılık kursu sona erdi. Baskıcılıkta (Tahta kalıp ve kalıp oymacılığı) temel bilgilerini öğrenen hanımlar da yaptıkları eserleri sergilediler.

Kaymakam Fatih Akkaya'nın 5 bin lira destek sağladığı kurs 3 ay sürdü. Kursiyerler ürünlerini kurs gördükleri tarihi binada sergiledi. Işıklar Mahallesi Nehrozlar Camisi yanındaki tarihi bir evde açılan kursa, 10 kursiyer katıldı. Kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatı öğretmenin mutluluğunu yaşayan kurs öğretmeni Aysel Noyan da bu konuda kendilerine imkan sunan Kaymakam Fatih Akkaya ve MİDER Derneği Başkanına teşekkür etti.

Ayşe Noyan da, 10 bayana baskıcılık sanatını öğrettiklerini belirterek "Kursiyerlerimize gönüllü olarak ders verdik. Amacımız ev hanımlarının boş kalan zamanlarını değerlendirerek, el baskıcılığını öğretmekti. Milli eğitim onaylı sertifikalarını verdik. Kaymakam Fatih Akkaya'nın maddi ve manevi katkısını gördük. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler yapılan ürünleri beğenerek alıyor. Satıştan elde edilen geliri kursa katılan hanımlara dağıtıyoruz" dedi.

Sergiyi Kaymakam Fatih Akkaya, Batman Valisi Ahmet Turhan, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, MİDER Derneği Başkanı Eczacı Ünal Günel ve çok sayıda ziyaretçi ziyaret etti. Sergide el emeği göz nuruyla yapılan şal, masa örtüsü, baş örtüleri, abiye ve çeşitli hediyelik ürünler bulunuyor.

MİDYAT'TA BASKICILIK KURSU SONA ERDİ
MİDYAT'TA BASKICILIK KURSU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 13:03:00
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 01:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?