7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Baydemir’in ses kaydı gerçek dışı

MARDİN'DE KCK OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 19 BDP'Lİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI

İki gün önce Türkiye genelinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Mardin'de gözaltına 19 BDP'li mahkemeye çıkarıldı. Adliye önünde operasyonla ile ilgili açıklamalarda bulunan BDP Milletvekili Emine Ayna, kendilerine operasyon ve soruşturmayla ilgili bilgi verilmediğini kaydederek süreci eleştirdi.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye arka kapıdan sokulan ve aralarında BDP Mardin İl Başkanı İsa Durç'un da bulunduğu 19 kişinin ifadelerinin alınması işlemi devam ediyor. Adliye binasını ziyaret eden BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir siyasi partinin genel merkez yöneticilerinden il ve ilçe yöneticilerine kadar hepsinin bir siyasi tutuklama furyası düzenlenerek adeta siyasi bir darbe vurulduğunu ileri süren Ayna, "Bu ne biçim açılımdır? Bu ne biçim demokrasidir'' diye sordu.

TRT 6'nın açılmasının (TRT Şeş) Kürtleri heyecanlandırmadığını belirten Ayna, "Ama iki şey Kürtleri çok heyecanlandırmıştır. Açılımın geleceği için iki şey onları çok heyecanlandırmıştı. Bunlardan birincisi Başbakan Yozgat'taki anne de Hakkari'deki anne de ağlamasın demesiydi. Hani bir şey mi olacak diye insanlar düşündü. Bir umut oldu herkeste. İkincisi ise Silopi'deki geçişlerin gerçekleşmesidir'' diye devam etti.

Ayna, ''Ama ne yazık ki bu iki umuttan sonra partimize yönelik bir operasyon başlatıldı. Bin 500'e yakın kişi tutuklandı'' şeklinde konuşarak tutuklamaları eleştirdi.

BDP Milletvekili Ayna, dava ile ilgili bilgi verirken kendilerine davanın gizli olduğunun söylenmesine rağmen özel bir televizyon kanalında davayla ilgili ses kayıtlarının yayınlandığını ifade etti. Avukatlara ve tutuklananların yakınlarına bilgi verilmediğini belirten Emine Ayna, "Bizim açımızdan açılım bitmiştir derken Kürtleri heyecanlandıran iki olgudan vazgeçilmiştir. Bunun için açılım bitmiştir diyoruz'' şeklinde konuştu.

Sözkonusu televizyon kanalında yayınlanan ses kaydının gerçek dışı olduğunu söyleyen Milletvekili Ayna, "Ben bu operasyonda delil olarak gösterilecek hiçbir şeye inanmıyorum" görüşünü dile getirdi.

''Kürt sorunu böyle mi çözülür'' sorusu üzerine gülen Ayna, "Bakın yine güldü demeyin böyle bir soruya mecbur kalıp gülüyorum. Yoksa böyle bir sorunun nasıl çözümün olmamasına sevineyim? İmkanı mı var? Halka bize bu yaklaşımlarına karşı öfkeden bazen reflekslerimizle gülmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Ayna daha sonra adliye önünde toplanan partililere dava süreci hakkında bilgi verdi.

MARDİN'DE KCK OPERASYONU KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 19 BDP'Lİ MAHKEMEYE ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 14:02:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?