5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Bayraklı Tepe'de bayraklar dalgalandı

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesi girişine bin 100 rakımlı tepeye dev bayrak yaptırıldı. Tepenin adı Bayrak tepe oldu. Bayrak tepe ve anıtı görkemli bir törenle göndere çekildi.

Mardin - Midyat karayolunun Şenköy Ovabaşı köyü tepesinde yaptırılan dev bayrak yapılan törenle göndere bayarak ve anıtı yapan Geçer kardeşler tarafından çekildi. Midyat'taki bayrak ve anıtın açılış törenine;, Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Midyat Garnizon Komutanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, Ömerli, Savur Jandarma komutanlarının yanı
sıra, Geçici Köy Korucuları (GKK), Şenköy belde halkı ile çok sayıda vatandaş katıldı. İşadamı Fethi ve Levent Geçer kardeşlerin kendi imkanları ile yaptırdıkları anıt ve bayrak direği, törene katılanlar tarafından topluca okunan İstiklal Marşı ile birlikte göndere çekildi.

Midyat Kaymakam Mustafa Yılmaz, bağımsızlığımızın simgesini göstermesi açısından, bayrak ilkemizin en önemli sonucu, olduğunu söyledi. Yılmaz, "Biz özellikle Midyat'ta birliğimizi beraberliğimizi pekiştiren bu tür törenlerin yapılmasını çok önemsiyoruz. Özellikle köylerimizde daha önceki garnizon komutanlarımızın ve tugay komutanlarımızın da talimatları doğrultusunda şehitlerimizin katledilen vatandaşlarımız için anma törenleri düzenliyoruz. Bunları bölgede başlattık. Bunların mezarlarını Kaymakamlık imkanları ile yaptırdık. Yine Garnizon Komutanlığının desteği ile köy uygulamaları yapıyoruz. Bunlarda gerçekten devlet ve vatandaş ilişkileri açısından son derece bütünleştirici birliğimizin, bütünlüğümüzü pekiştirici olacak" dedi.

Sonsuza dek dalgalanacak bayrağın iş adamları tarafından yapılamasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu belirterek bayrak anıtını yapan işadamlarını kutladı. Bayrak anıtı ve direğini yapan Geçer kardeşler adına bir konuşma yapan Fethi Geçer, "Bu bayrak anıtını tarafımızdan tesis edilerek yüce ulusumuza armağan ediyoruz. Türk bayrağımız beldemize hediye etmenin gururunu yaşıyorum. Parolası şehit olan zaferler asla unutulamaz. Dününü unutmayan milletlerin yarınları yoktur. Bu vatan bize zor şerefli zaferler
ile emanet edilmiştir. Bu yüzden bu anlamlı anıtı dikmenin sevincini ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Tören alanında 7'den 70'e herkeste bayrak olması ve gururla salamsı dikkat çekti. Şükrü Akçay'ın yüzünün değişik bölgelerine dövmeden yaptırdığı Türk bayrağı motifi herkesin dikkatini çekti. Törende ayrıca iki kız çocuğu anıtın önünde İstiklal Marşı'nın on kıtasını protokolde okuması davetliler tarafından bol bol alkışlandı. Ardından Tugay Komutanı Tayyar Süngü yanında getirdiği Atatürk albümünü çocuklara hediye etti. Tugay komutanı Süngü, iş adamı Fethi Geçer'e de Türk bayrağı hediye etti. Bayrağı öperek teslim eden Tugay Komutanı Süngü, Fethi Geçer'i yaptığı anıt'tan ve yaptığı duygu yüklü konuşmasından dolayı kutlayarak, "Benim hislerime tercüman oldun. Yüreğinden gelerek konuştuğuna, his ederek gönlünden geçeni söyledin. Ben de san bu bayrağı veriyorum ve öpüyorum" şeklinde konuştu.

Davetlilere verilen ikramların ve bayrak anıtı önünde çekilen hatıra resimlerin ardında tören okunan marşlar ve türküler ile sona erdi. Midyat Şenköy beldesinde yaptırılan Türk bayrağı ve anıtı, paraşüt bezinden yaptırıldı. Direk ve kaidesi ile birlikte 20 metre yüksekliğinde, 4 metre eninde 6 metre uzunluğundaki 24 metrekare genişliğinde. Yaklaşık 15 bin TL'ye mal olan anıt ve bayrak gururla dalgalanmaya başlandı. Anıt'ta ayrıca Arif Nihat Asya'ın "Bayrak" adlı şiiri de mermer kaideye yazdırıldı. Her tarafı bayrakla süslenen anıt yoldan geçen araçtaki insanlarında dikkatini çekiyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 14:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal Akkurt IP: 78.40.199.xxx Tarih : 17.05.2009 03:03:13

Senkoylu olmak bambaska bisey, gurur verici birsey bence degerini bilmek lazim !!! Helal olsun benim Senkoyum !!!!Ne Mutlu Arab kokenli Turk vatandasiyiz !!!Saygilarimla Kemal Akkurt