3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Bayram kutlamalarına Süryaniler de katıldı

Mardin Valiliği’nin gerçekleştirdiği Kurban Bayramı kutlamalarına Hıristiyan Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Süryaniler de katıldı.
Belediye düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine Mardin Valisi Temel Koçaklar, Mardin AKP Milletvekilleri Beşir Hamidi, Nihat Eri, CHP Milletvekili Mahmut Duyan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Kısacık, Deyruz-Zafaran Manastırı Metropoliti Nuri Salibe Özmen, daire amirleri ve Süryani cemaatine mensup vatandaşlar katıldı.
Ankara’dan gelerek bayram törenine katılan AK Parti Mardin Milletvekilleri Nihat Eri, Beşir Hamidi ve CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Çeşitli ikramların yapıldığı kutlamanın ardından huzurevi, Sakatlar Derneği, Orduevi, Jandarma Komutanlığı, Mardinspor ve Yetiştirme Yurdu ziyaret edildi.
Mardin Valisi Temel Koçaklar, bayramlaşma töreninin ardından yaptığı açıklamada, Süryaniler’in Müslümanlar’ın bayramını kutlamasının Mardin’de yüzyıllardan beri devam eden hoşgörü ve kardeşlik ortamından kaynaklandığını belirterek, "Birlik ve beraberliğin önem kazandığı bu günlerde, Mardin’deki Süryani vatandaşların ortak kültürü paylaşmada gösterdiği katkının önemli rolü vardır. Bayramlar, Mardin’de ortak değerleri paylaşarak yaşayan insanlarımızın hoşgörü ve kardeşliğini pekiştirmektedir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2005 Perşembe 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?