29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Bayram kutlamalarına Süryaniler de katıldı

Mardin’de, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Hıristiyan dinine mensup Süryaniler de katıldı.

6 bin yıllık tarihi yapısı ile dinlerin yüzyıllardan beri hoşgörü ve barış içerisinde yaşadıkları Mardin’de, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalara, Hıristiyan dinine mensup Süryaniler’in yanı sıra Mardin Valisi Temel Koçaklar, AKP Milletvekilleri Nihat Eri, Selahattin Dağ, bağımsız milletvekili Muharrem Doğan, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Süryani Cemaati lideri Metropolit Salibe Özmen, Mardin Müftüsü Celal Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Belediyeye ait düğün salonunda gerçekleştirilen kutlamada yapılan konuşmalarda, dinlerin ve dillerin hoşgörüsüne dikkat çekilerek, Süryani ve Müslümanlar’ın asırlardır birlik ve beraberlik içinde bayramları kutladıklarını dile getirildi.

Mardin Müftüsü Celal Yıldız’ın bayramını tebrik eden Süryani Metropoliti Salibe Özmen, tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirterek, bayramların barışın ve hoşgörünün simgesi olduğunu söyledi. Özmen, "Bu simgeyi asırlardır, Mardin’de bütün dünyaya örnek olarak teşkil etmiştir. Bütün dünyanın kan ve savaş bürüdüğü bir ortamda bayramların, dünyaya hoşgörü ve barışın hakim olmasını diliyorum" dedi.

Süryani vatandaşların Müslümanlar’ın Ramazan Bayramı kutlamalarında görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Mardin Müftüsü Celal Yıldız, "Bu mutluluğu ve hoşgörü tablosunu bin 400 yıldır Mardin’de hep birlikte yaşıyoruz. Biz Müslümanlar da Süryani kardeşlerimizin dini bayramlarını, sevincini ortak olarak yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Bayram kutlamalarına katılanlara yöresel mırra kahvesi ikram edildikten sonra kutlamalar huzur evi, hastane, orduevi ve cezaevine yapılan ziyaretlerle son buldu.

mardin
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?