3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Bayramlaşmaya gidenler dönüyorlar

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden Suriye'deki akrabalarını görmeye giden 5 bin 500 Türk vatandaşının geri dönüşleri başladı. 

Ramazan Bayramı'nda Nusaybin Kara Hudut Kapısı'ndan geçerek Suriye'nin Kamışlı İlçesi'ndeki akrabalarıyla hasret gideren Türk vatandaşları, 3 günlük ziyaretin ardından dönüş yapmaya başladı. Bayramın ikinci günü 2 bin 750, üçüncü günü de 2 bin 750 olmak üzere toplam 5 bin 500 kişinin ikili grup halinde geçtiği sınır kapısından, yine aynı şekilde 2 bin 750'şer kişilik iki grup halinde dönüşlere başlandı. 

Bugün, ilk dönüşlerin başladığı saatlerde sınır kapısında yoğunluk yaşandı. Birçok vatandaş, 3 günlük bayramlaşmanın yetersiz olduğunu söylerken, bazı vatandaşlar da geçmişte akrabalarını sadece tel örgülerin arkasında gördüklerini; şimdi ise Türkiye'nin girişimleriyle akrabalarını evlerinde ziyaret ettiklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Vatandaşlardan kimisi evlenmek için, birçok vatandaş da 20 yıldır görmedikleri akrabalarını görmek ve bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gitti. Akrabalarıyla hasret giderdikleri için sevinçleri yüzlerinden okunan vatandaşların, Suriye'den beraberlerinde getirdikleri arabalar dolusu eşya ise dikkat çekti. Suriye'ye giderken ekmek, elma fidanı, gül fidanı ve battaniye götüren vatandaşlar, dönüşte çay, şeker, bisiklet, pirinç ve çuvallar dolusu gıda malzemeleriyle dönerken, birçok eşyaya gümrükte el konuldu. Vatandaşlardan bazıları akrabalarının verdiği hediyelerle yetinirken, kimi de beraberinde götürdüğü Suriye Lirası ile alışveriş yaptığını söyledi. 

Türkiye ile fiyat farkı olan ürünleri aldıklarını kaydeden vatandaşlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Türk yetkililerine teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 17:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?