8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

BBP'nin hedefi 2 milyon oy

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, 29 Mart yerel seçimlerinde 2 milyon il genel meclisi oyu hedeflediklerini söyledi. 81 il, 896 ilçede 158 bin sandıkta seçmenleriyle buluşacaklarını ifade eden Topçu, ''9 büyükşehirde, 433 ilçede ve 630 beldede belediye başkan adaylarımızla seçmenimizin karşısına çıkacağız'' dedi. 

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, yerel seçimler öncesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sürdürdükleri aday tespiti ve ön hazırlık çalışmalarına Mardin'de devam etti. Öğretmen Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Topçu, partilileriyle izlenecek stratejileri değerlendirdi. Bu coğrafya üzerinde yaşayan, Arap'ıyla, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Süryani'siyle herkesi kucaklayan bir politika anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Topçu, "Biz bir ebru gibiyiz. Çeşitli renklerden yapılan ebru bozulmaz, bütünlüğünü korur. Bu coğrafya üzerinde yaşayan bizler, cephede kanımızı, evlilikte canımızı kaynaştırdık. Bunu ayırmak mümkün değildir. Alevi'siyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Süryani'siyle, bu coğrafya üzerinde yaşayan herkesle kaynaşarak eski günlerimize döneceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GENELİNDE 2 MİLYON İL GENEL MECLİSİ OYU HEDEFLİYORUZ
Türkiye genelinde 81 il, 896 ilçede 158 bin sandıkta seçmenleriyle buluşacaklarını kaydeden Yalçın Topçu, belediye başkan adayı gösteremedikleri hassas yerlerde, milletin fikirleri ve tercihleri doğrultusunda ittifaka gideceklerini söyledi. Topçu, ''9 büyükşehirde, 433 ilçede ve 630 beldede belediye başkan adaylarımızla seçmenimizin karşısına çıkacağız. Ülke gelenide 2 milyon il genel meclisi oyu hedefliyoruz. il genel meclisi oylarını Genel Başkan'a verilen oy olarak kabul ediyoruz'' diye konuştu.

BÖLGE HALKI TERÖRDEN BIKTI
Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere halkın terörden bıktığını, güvenlik, özgürlük ve refah istediğini ifade eden Topçu, iç ve dış güvenlik ve özgürlüklerde ilerleme kaydedilmediğini ileri sürdü. Emniyet ve jandarmada köklü değişiklikler yapmayı hedeflediklerini söyleyen Topçu, "Elektronik Harp Dairesi kurularak, jandarmayı teknolojik anlamda güçlendirerek sınırlarda geçen bir karınca bile izlenecek. Emniyeti iç güvenlik alanında daha etkili hale getirilerek ülke ve milletin huzurunu sağlamayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun basın toplantısına Kadın Kolları Genel Başkanı MKYK üyesi Firuzan Tanrıkulu Mungan, MKYK üyesi İlker Kayalıoğlu da katıldı. Toplantının ardından, BBP Mardin eski İl Başkanı İbrahim Işıker, görevini törenle Erdal Bilen'e devretti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?