7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

BDP İl Başkanı tutuklandı

KCK OPERASYONUNA 16 TUTUKLAMA (2)

Mardin'de 2 gün önce düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında BDP Mardin İl Başkanı İsa Durç'un da bulunduğu 19 kişiden 16'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilerek arka kapıdan içeriye alınan 19 zanlının yaklaşık 11 saat boyunca ifadeleri alındı. Zanlıları Mardin Baro Başkanı Azad Yıldırım ve İHD Mardin Şube Başkanı ve Avukat Erdal Kuzu'nun da aralarında olduğu 12 avukat savundu. Aralarında BDP İl Başkanı İsa Durç'un da bulunduğu 16 şüpheli, KCK operasyonu kapsamında tutuklandı.

Adliye önünde toplanan ve içlerinde BDP Milletvekili Emine Ayna'nın da olduğu grup, serbest bırakılan kapatılan DTP'nin eski İl Başkanı Hilmi Öncü, eski Merkez İlçe Başkanı Davut Şahin ve Ziver Gümüş'ü zılgıtlarla karşıladı. Burada bir konuşma yapan Emine Ayna, parti yöneticilerine yönelik siyasi bir tutuklama furyası olduğunu, operasyon kapsamında suç delili olarak gösterilecek hiçbir şeyin olmadığını ileri sürdü. Partinin genel merkez, il ve ilçe yöneticilerine kadar yaklaşık bin 500 kişinin

tutuklandığını iddia eden Ayna, tutuklananların ne yaptılarsa DTP'nin talimatıyla yaptıklarını belirterek, kendilerinin de tutuklanmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 22:25:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 22:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?