2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

BDP'liler adaylık için başvurdu

AHMET TÜRK, EROL DORA VE GÜLSER YILDIRIM, YSK'YA ADAYLIK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bağımsız milletvekili adayları Ahmet Türk, Süryani asıllı Erol Dora ve KCK'dan tutuklu bulunan Gülser Yıldırım bağımsız adaylık için Mardin Adliyesi'ne gelerek adaylık başvurusunda bulundu.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, bağımsız olarak Diyarbakır'dan 6, Mardin'de 3 aday ile seçimlere gireceklerini belirterek, Türkiye'de Türkler gibi büyük acılar çekmiş, Süryaniler, Ermeniler ve farklı kimlilikler ile demokrasi mücadelesi vermenin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin devam ettiğini belirten Ahmet Türk, "Bizler de halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunmak için bugün milletvekili adayları olarak başvuru yaptık. Biz parlamentoyu bir çözüm olarak, bir araç olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın taleplerini iletmek için oradayız. Ancak bugün kendi coğrafyamızda bizim alacağımız sonuç Kürt halkının sesi olarak yansıyacaktır. Onun özgürlük talebi olarak yansıyacaktır. Bu nedenle biz bu seçimde halkımızın iradesinin ortaya çıkmasından önemli bir dönem olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu. 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde birinci parti olacaklarını iddia eden Ahmet Türk, "Bu seçimde bu dönemde

gerçekten birinci parti olacağız, artık devletin, Erdoğan'ın en fazla oyu ben alıyorum, Kürtlerin bir talebi yoktur diyemeyecektir. Bu nedenle bu seçim bizim için çok önemlidir. Bugün Diyarbakır'da 6 tane aday, Mardin'den 3 aday olarak giriyoruz. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün partilerini yan yana getirdiğiniz de 5 adayla eğer temsil ederse, biz bütün zorluklarla bağımsız 6 adayla parlamentoya gönderebilirsek ki göndereceğiz bunun anlamı çok büyük olacak" dedi.

Bir gazetecinin Mardin'in yapısı itibari ile Kürt ve bir Süryani aday gösterdiniz. Neden Arap adayı göstermediniz sorusuna cevap veren Ahmet Türk, kendilerinin isteği bütün halkları kucaklamak olduğunu ifade etti. Türk, "Bu konuda büyük çaba gösterdik. Ama arkadaşlarımız o dönemde bize aday vermediler. Bu dönemde de bütün ısrarlarıma rağmen bize bir talep gelmedi. Ama inanıyorum ki bundan sonra Mardin'de ki Arap kardeşlerimizin, bu mücadelemizin bütün hakların mücadelesi olduğunu görecek ve gelip

bizimle birlikte ortak bir mücadeleyi yürütecekler. Onlarda bizim kardeşlerimizdir. Birlikte yaşıyoruz. Mardin özellikle mozaikler şehridir. Arap halkının da bizimle birlikte demokrasi mücadelesini de bizimle birlikte olmasını çok istiyoruz" diye konuştu.

BDP bağımsız adayı Süryani asıllı Erol Dora ise "Süryani halkı bölgenin en eski yerli haklarındandır. Maalesef nüfusu azalmış durumdadır. Tekrar bu kültürün egemen olması ve kardeş halkların birlikte yaşamsına vesile olmasını istiyoruz. Dolayısıyla bizimde bu ülkenin demokratikleşmesine hukukun üstünlüğünün sağlanmasına ve Türkiye'de bu etnik gurupların sorunlarının çözümünde bizde aracı olmalıyız. Bu nedenle böyle bir müracaat yapmış bulunmaktayız. Bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.

AHMET TÜRK, EROL DORA VE GÜLSER YILDIRIM, YSK'YA ADAYLIK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 13:41:01
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 00:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?