5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Belediye araç filosunu genişletti

MARDİN BELEDİYESİ'NE 2 ADET TEMİZLEME ARACI ALINDI

Mardin Belediyesi şehir merkezinin temizliğinde kullanılmak üzere iki süpürme aracı satın aldı.

Yaklaşık 300 bin TL'ye mal olan araçlardan büyük olanı; ana arteller, ara sokak ve caddelerde, küçük araç ise eski Mardin'in yol güzergahlarında kullanılacak. Kurban kesilerek teslim alınan araçlar; çöp toplamanın yanı sıra yıkama ve süpürme işlemlerini de yapabiliyor.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, alınan araçların Mardin'in temizliğinde yeni bir dönem açacağına dikkat çekerek, "Büyük araç 3, küçük araç ise 1.5 ton çöp kapasitesine sahip. Artık Mardin'in cadde ve sokakları daha hızlı ve daha iyi temizlenecek. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Ayanoğlu, yönetime geldikleri 7 ay içinde, şu ana kadar gelen hiçbir yönetimin yapamadığı şeyleri yaptıklarını söyleyerek, "Önce belediyenin 30 trilyonluk borcunu ödedik, orta refüjleri çimlendirdik, diğer yönetimlerin beş yılda yaptığı yolu biz 7 ayda yaptık. Şimdi de, Mardin'e iki süpürge aracı kazandırdık" şeklinde konuştu.

Araçların devreye girmesiyle, ana artellerde görev yapan 30 temizlik işçisinin ara sokaklara kaydırılacağını belirten Ayanoğlu, "Temizlikte hala istediğimiz seviyeyi yakalayabilmiş değiliz. Şehri temizlemek belediyenin görevi ama halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Eğer çöpleri yere atma alışkanlığımızı terk etmezsek Mardin'e yüz araç alsak da fayda etmez. Onun için halkımızdan çöplerini yere atmamalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

MARDİN BELEDİYESİ'NE 2 ADET TEMİZLEME ARACI ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:41:00
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 14:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?