7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Belediye başkanının evine hırsız girdi

Midyat ilçesi Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun evine hırsız girdi.

Bahçelievler Mahallesi İskenderun Caddesi'ndeki Kutlu Özlem Sitesi 3'ncü katta bulunan evde kimsenin olmamasını fırsat bilen hırsızlar eve çelik kapıyı kırarak girdiler. Hırsızlık olayı Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun teyzesinin vefatı nedeniyle taziyeleri kabul ettiği sırada meydana geldi.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun, teyzesi Fazile Atasal'ın ölümü nedeni ile taziyeleri kabul ettiği için evde bulunmadığı sırada meydana gelen olayda eve giren hırsız veya hırsızlar, Başkan Nasıroğlu'nun eşi Nurşen Nasıroğlu'na ait ziynet eşyalarının yanı sıra bir miktar nakit parayı da alıp kayıplara karıştı. Üçüncü katta bulunan evin çelik kapısını zorlayarak açan hırsızlar daha sonra kapıyı çekerek kapalı izlenimi verdiler. Belediye Başkanı'nı eşi Nurşen Nasıroğlu, "Taziye dönüşü eve geldiğimde kapıyı açmak için anahtarı çevirdiğimde kapı açılmadı. Daha sonra da kapının açılmaması sonucu çilingir çağırdık. Eve girdiğim de kısa bir süre sonra evin soyulduğunu anladım. Daha sonra yetkililere ve eşime haber verdim" dedi.

Hırsızlık olayını araştırmak için Belediye Başkanı'nın evine gelen Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, evde parmak izi çalışması ve inceleme yaptı. Hırsızlık olayı sonucu ilk belirlemelere göre, bin 200 ABD doları ile 900 YTL para, 2 altın kolye, 1 inci takımı, çeşitli yüzük, küpe ve bilezikler çalındı. Belediye Başkanı Nasıroğlu olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bin 100 dolar ile bin YTL'ye yakın bir para ve hanımın ziynet takıları çalındı.

Taziyede idik, saati tam olarak bilmiyoruz. Hanım eve saat beşte gelmiş, kapı açılmadığı için çilingir çağırmış. O kadarını biliyoruz" dedi.

Midyat Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve olay yerinde yapılan çalışmaları takip etti. Hırsızlık olayı ile ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 12:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet zeki çiçek IP: 88.254.49.xxx Tarih : 12.03.2008 09:51:23

geçmiş olsun evinize giren hırsızların elleriyle aldığı eşyalar onun elinde yangın olup evi yansın işalah...