29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Belediye eyleminde mutlu son

Mardin Belediyesi’nde çalışan 473 işçinin bir haftadan beri devam eden pasif eylemi, EMEK Platformu’nun araya girmesiyle sona erdi.

Belediye binasında biraraya gelen Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Belediye İş Sendikası Başkanı Ahmet Gültekin, uzlaştırıcı rol oynayan EMEK Platformu’nun temsilcisi Enver Ete, meclis üyeleri ve belediye işçileriyle düzenlenen toplantı sonunda İller Bankası’ndan kurumun gelirlerinin yüzde 80’lik kısmının işçi maaşlarına verilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Tarafların uzlaşmasının ardından mutluluklarını ellerine aldıkları süpürgelerle birlikte çöp toplayarak yaşayan Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Belediye-İş Sendikası Başkanı Ahmet Gültekin, aracı olan EMEK Platformu temsilcileri, tarihi kentte 7 gündür biriken çöpleri topladı.

Alanda bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "Uzlaştırmamızı sağlayan EMEK Platformu temsilcilerine yürekten teşekkür ederim. Bu şehir hepimizindir. Tabii ki sendikacılarımız ve ona bağlı işçilerimiz bizim için çok değerlidir. Onların alın teri kurumadan ücretlerini vermek bizim görevimizdir. Ancak gelirler kısıtlı, işçi fazla, hal böyle olunca da ödemelerde sıkıntı çektiğimizi ifade ettik. Bizleri anlayışla karşıladılar ve kurum gelirlerinden yüzde 80’lik oranı biriken maaşlarına mahsuben ödemeye ortak karar aldık. Memleketimiz için hayırlı olsun" dedi.

İşçilerin bağlı bulundukları Belediye-İş Sendikası Başkanı Ahmet Gültekin de, EMEK Platformu Temsilcilerinin gösterdiği çabadan dolayı işverenle uyuşmazlığın çözüme kavuşturulduğunu belirterek, "Bu mutlu sonun ardından tarihi kentimize yakışmayan bu çöp yığınlarını el ve gönül birliği içinde bir günde temizleme kararı aldık. Bunu biz başlattık. Birlikte sona erdirme kararı aldık. Taraflara ve güzel kentimizin insanlarına hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 10:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?