7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Belediye fırınları denetledi

Mardin Belediyesi son dönemlerde yapılan ekmek zammından sonra fırınları denetledi.

Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk, Fırıncılar Derneği Başkanı Murat Sara ve zabıta ekipleri kentteki fırıncıların imalathanelerini denetlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Beşenk, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Gıda Kontrol Birimi'nin, ilin genelinde gıda denetimleri yaptığını söyledi. Gıda üretimi yapan imalathaneleri periyodik olarak denetlendiklerine dikkati çeken Beşenk, "Gıda üretimi hususunda hijyene önem vermeyen ve sağlıksız ortamlarda çalışan işletmelere para ve kapatma cezaları uygulamaktayız. Ekiplerimizin yapmış olduğu denetimlerde umumi temizlik, gramaj, etiket uygulamaları, iş elbiseleri, çalışan personelin sağlık durumlarını gösteren sağlık karneleri kontrol edilmektedir.

Belediye olarak iş yeri çalıştırma kurallarına uymayan iş yeri sahipleriyle direkt halkın sağlığını ilgilendiren gıda satışı yapan işyerlerinin denetimlerine çok önem veriyoruz. İş yeri işletme kurallarına uymayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Gıda üretimi yapan işletmelerden belgeleri eksik olan fırıncılara eksiklerini gidermeleri için 7 günlük süre tanınırken birçok fırıncıya ise uyarı cezası verildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?