29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Belediye işçileri eyleme devam ediyor

Mardin Belediyesi’nde çalışan 400 dolayında işçi, uzun süredir maaşlarının alamamaları sebebiyle Belediye-İş Sendikası’nın aldığı bir kararla pasif eyleme geçti.

20-30 aylık maaşlarına yakın içeride alacakları bulunan işçiler, aylık 500 milyon avans ödenmesine tepki göstererek, pasif eylem kararı aldılar. 5 gündür devam eden iş bırakma eylemi yüzünden sokaklarda biriken çöpler etrafa pis kokular saçmaya başladı.

İşçiler ise üzüntüyle karşılanan eylemin biran önce sona erdirilmesini beklediklerini ifade ederek kendilerine seçim öncesi vadedilen sözlerin tutulmasını istediklerini ve bu yönde hızla ücret adaletsizliğinin net maaş ödenmesiyle biran önce yapılmasını beklediklerini söylediler.

Belediye-İş Sendikası Başkanı Ahmet Gültekin ise Mardin Belediyesi’nde çalışan 475 işçi bulunduğunu ve her işçinin 25-30 maaş olmak üzere belediyeden 11 trilyon alacakları bulunduğunu söyledi. Gültekin, "Alacaklarımızın ödenmesi konusunda hiçbir umudumuz kalmadı. Ücretlerimiz zamanında ve tam ödeninceye kadar eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise, 45 trilyon borçla belediyeyi devraldığını belirterek, "Daha önceki başkan döneminde işçilere 50 ile 100 milyon tutarında para ödenirken, benim başkan olduğum günden beri kıt imkanlarla işçilere 100 milyon yerine 500 milyon avans ödedi.

45 trilyon borcu olan bir belediyeyle halkıma hizmet vermeye çalışıyorum. Bu grev işçilerin doğal hakkıdır. Onlara saygı gösteriyorum. Ama elimizdeki imkanlar bu kadar. Hiç kimsenin de halkın huzurunu bozmaya hakkı yoktur" dedi.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 10:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?