5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Belediye meclisi ilk kez toplandı

Mardin Belediyesi'nde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısı yapıldı.

Belediye meclis toplastına katılan AK Parti ve DTP'li meclis üyeleri iki ayrı yerde oturmaları dikkat çekti. AK Partili Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, "Demokratik bir yarıştan sonra ilk toplantımızı yapıyoruz. Yolumuz uzun yükümüz ağırdır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

AK Parti'li Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu yaptığı açılış konuşmasında, "Demokratik bir yarıştan sonra ilk toplantımızı yapıyoruz. Bugün heycanlıyım çünkü Mardin'e hizmet etmek için bir aradayız. Mardin'e hizmet etmek hepimizin arzusu ve isteğidir. Yolumuz uzun yükümüz ağırdır. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mardin'e hizmet etmek için meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak aralıksız bir şekilde çalışacağız" dedi.

Belediye meclis toplantısına katılan DTP'li ve AK Parti'li Meclis üyelerinin ayrı ayrı oturmaları dikkat çekti. Ardından 29 Mart 2009 yerel seçimlerden sonra ilk belediye meclis toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Meclis Başkan vekilliği, zabit katip üyeliği, daimi encümen üyeliği, denetim komisyon üyeliği, imar komisyon üyeliği, plan bütçe komisyon üyeliği seçimleri yapıldı. Meclis Başkan Vekilliğine Murtaza Varlık, Zülfikar Gerkes atanırken, Zabıt Katipliğine Serdal Bağış ve Veysi Erkar seçildi. Zabıt Katipliği yedek üyeliğine Garip Vurgun, Bubo Taş atanırken, Daimi encümenliğe Abdülkadir Mirzaoğlu, Abdüllatif Sürücü, Nihal Sümer, Denetim Komisyon Üyeliğine Seyfettin Bartu, Serdal Bağış, Yüksel Özdener, Özlem Mungan, Mehmet Şafi Demir, İmar Komisyonu üyeliğine, Suphi Uslan, Fevzi Olgaç, Kaya Karataş, Sürri Şimdi, Mehmet Garip Vurgun, Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine Behzet Demirkol, Sevinç Mungan, Veysi Erkar, Mehmet Şafi Demir ve İpek Güneş seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 19:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?