7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Belediyeden 6 bin TL temizlik cezası

MARDİN BELEDİYESİ BİR YILDA 6 BİN TL TEMİZLİK CEZASI KESTİ

Mardin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan kontrol ve gelen şikayetler üzerine çevreyi kirleten çeşitli işyeri ve kişilere bir yıl içinde yaklaşık 6 bin TL para cezası kesti.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte denetimlerini artıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreyi kirleten, çöpü gelişigüzel bırakan, kaldırım ve caddeleri kirleten 23 işyeri ile 7 kişiye yaklaşık 6 bin TL para cezası kesti.

Vatandaşların cezaya maruz kalmalarını istemediklerini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Vatandaşlarımızı, esnafımızı ve alışveriş merkezlerini çevreyi kirletmemeleri konusunda sürekli uyarıyoruz. Bu uyarıları dikkate almayanlara da yasal müeyyideleri uyguluyoruz" dedi.

"Herkes evinin, dükkanının önünü temizlerse Mardin pırıl pırıl olur" diyen Başkan Ayanoğlu, "Göreve geldiğimiz günden şu ana kadar temizliğe 4 milyona yakın para harcadık. Süpürge araçlarımız, işçilerimiz, kamyonlarımız, merkeplerimiz harıl harıl çalışıyor. Yeni aldığımız 4 küçük araç SİT alanı içinde saat başı geçiyor. Halkımız da bu çabamızı görüyor. Ama tüm bunlara rağmen Mardin'i temiz tutamıyorsak çöp atma alışkanlığımızda bir sorun var demektir. Başka çare bırakmadıkları için de bazı işyeri ve vatandaşa para cezası kestik" şeklinde konuştu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan kontrol ve şikayetler üzerine; çevreyi kirletme, hayvan kesimi ve atıklarını atma, cadde sokak ve kaldırımlara inşaat malzemesi yığma, yemek pişirme ve servis işletmesi gibi gerekçelerle bir yıl içinde 5 bin 828 TL para cezası kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 17:00:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 19:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?