5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Belediyeden belediyeye dava

YALIM BELEDİYESİ'NDEN MARDİN BELEDİYESİ'NE DAVA

Yalım Belde Belediye Başkanı Abdülkerim Adam, Mardin Belediyesi'ni vatandaşa ucuz ekmek satmalarını engellediği iddiası ile mahkemeye verdiklerini söyledi.

Belediye binasında bir basın açıklaması düzenleyen Demokratik Toplum Partisi üyesi Başkan Abdülkerim Adam, Mardin Belediyesi'in, halk ekmek sattıkları market ve bakkallara zabıta aracılığı ile ceza kestiğini, bunun vatandaşa ucuz ekmek satılmasını engellediğini savunarak, bu konuda dava açtıklarını söyledi. Çift vardiya sistemiyle günde yaklaşık 4 bin ekmek yaptıklarını, talepleri karşılamada zorluk çektikleri için önümüzdeki günlerde ikinci fabrikayı da hizmete açacaklarını ifade eden Adam, "Amacımız halkımıza kaliteli, temiz ve ucuz ekmek yedirmektir. Piyasada 300 gramı 65 kuruşa satılan ekmeği, biz katıksız bir şekilde 300 gramı 40 kuruşa satıyoruz. Bugün günde 10 ekmek tüketen bir aile, sadece halk ekmek tükettiği takdirde ayda 75 TL kârda oluyor. Bu fiyata sattığımız ekmek üzerinden bayiimiz de kar ediyor" dedi.

İddialara cevap veren AK Parti'li Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise, "Hatırlanacağı üzere, Yalım Belediyesi Ekmek Fabrikasının açılışı ile ilgili pankartların asılmasına belediyemiz tarafından izin verilmişti. Eğer Mardin Belediyesi ekmek satışını engelliyor olsaydı, Yalım Belediyesi'nin pankart asmasına izin vermezdi. Ve yine halkımızın da bildiği gibi şuan da bile Mardin Belediyesi'nin sınırları içinde, 18 noktada Yalım Belediyesi tarafından üretilen ekmekler hiçbir engelle karşılaşmadan satılmaktadır. Mardin Belediyesi tarafından her işyerine uygulanan rutin hijyen denetimleri, Yalım Belediyesi'nin ürettiği ekmeği satan işyerlerine de uygulanmış, bu işyerlerine ekmek satışı yapmamaları konusunda değil, dışarıda bırakılan ekmek kulübelerini içeriye alınması konusunda zabıta ekiplerimiz tarafından uyarılar yapılmıştır" diye konuştu.

YALIM BELEDİYESİ'NDEN MARDİN BELEDİYESİ'NE DAVA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 18:26:00
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 23:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mardinli IP: 85.98.3.xxx Tarih : 17.10.2009 18:35:16

bırakında ılçe beledıyelerımız calıssın sayın sız calısmıyorsunuz zaten bugune kadar nerdeydı hıjyenık denetımlerınız gercı sımdıde goremıyoruz sankı baska memlekette yasıyoruz sankı gormuyoruz bırakın calısanları alkısayalım sayın baskan sızde yapın sızde ucuza satın kalıtelıgı ekmegı  sızde mıllete hızmet verın...