5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Belediyeden eğitime destek

MİDYAT BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME DESTEK

Mardin'in Midyat Belediyesi, ilçe merkezinde eğitim veren 13 ilköğretim okul öğrencilerine yardımcı ders kitabı dağıttı.

Midyat'ta bulunan Ali İhsan Kalmaz, Atatürk, Cumhuriyet, Esentepe, Fahrettin, Fatih, Gazipaşa, Gazi YİBO, İstiklal, Kocatepe, Mehmetçik, Vali Kemal Nehrozoğlu ve 75. İMKB İlköğretim Okullarının 6-7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören bin 500 öğrenciye, 'Soru Bankası' kitabı dağıtıldı.

Midyat Belediyesi tarafından, 'Dinler ve Diller Diyarı İlköğretim Soru Bankası' adlı bir kitap hazırlandı. Kitaplar belediye binası önünde bir tören düzenlenmesinin ardından ilköğretim okulu müdürlerine belediye yetkilileri tarafından teslim edildi. İlköğretim okulu öğrencileri için yardımcı ders kitabi niteliğinde olan 'Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, inkılap tarihi Atatürkçülük ve İngilizce'nin yanı sıra, testli olan yardımcı kitap çevre temizliği ve Midyat'ın tarihi ve turistik mekanları ile süslendi.

Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu dağıtımın ardından yaptığı açıklamada, gençlere seslenerek, "Bugünün gençleri olan sizler, yarının büyükleri olarak tarih ve kültür şehrimizin idarecileri olarak görev yapacaksınız. Onun içindir ki medeniyetler şehri olan ilçemizi yönetecek beyinlerin eğitimli, kültürlü, dünya bakış açılarının muasır medeniyetlerini yakalayan ve eğitim düzeyleri yüksek olan ülkelerin seviyelerinde tutmaları gerekir. Bundan yola çıkarak, biz belediye yönetimi olarak her zaman eğitime önem vermişizdir. Bunun kanıtı olarak, bütün okulların avlularını parke ile döşedik, duvarlarını ördük, öğrencilerimize her zaman kırtasiye okul malzemesi yardımında bulunduk, üniversite öğrencilerine burs dağıttık. Yaz tatillerinde zeka ve yeteneklerini artıracak spor faaliyetlerinde bulunduk" dedi.

Başkan Nasıroğlu, şahıs olarak gençlerden isteğinin, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, eğitimlerine önem vermeleri ve ilçeyi Batı'daki uygar şehirlerin seviyesine yükseltmeleri olduğunu söyledi. İlköğretim okulu müdürleri de verilen testli yardımcı kitaptan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Öğrencilerin eğitim-öğrenimleri için çok yardımcı olacak. Midyat Belediyesi tarafından bastırılan ve dağıtılan, ilköğretim okulları için soru bankası yardımcı ders kitabı testli olup öğrencilerin eğitim-öğretimleri için kaynak kitap olacak'' diye konuştu.

MİDYAT BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 11:22:01
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 14:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?